Vilken underbar kväll!

Äntligen! En SHL-kväll med fem omgångar är avklarad och ingenstans tvingas vi läsa om en huvudtackling som riskerar en hel familjs vardag eller en domarskandal av något slag.
Ikväll fick ishockeyn segra och det är precis såhär det ska vara.
Som Moraeus säger – underbart!

Undertecknad fick, i vanlig ordning, bevaka Skellefteå AIK som tog emot streckstridande Rögle BK. Gästerna bjöd på en härlig insats i 30 minuter och såg länge ut att ha full kontroll på ett tamt Skellefteå.
Ju längre matchen led desto mer började vi ana hur kvällen skulle sluta – med ett Skellefteå som rycker upp sig och bara behöver en period för att plocka tre poäng, som de så ofta också gör.
Men låt oss vara ärliga, det var inte speciellt snyggt eller starkt. Det hade lika gärna kunnat stå Frölunda i topp av tabellen men för alla som följt Skellefteå ter det sig ändå på något sätt logiskt att de vinner.

Utan John Norman vette gudarna om det hade blivit en trepoängare ikväll ska dock printas. Den vindsnabba och den här säsongen målfarliga anfallaren går mot sin livs säsong och är en av seriens absolut farligaste spelare att ge några meter till. Då smäller det. Det fick Volden ikväll erfara.
Norman är kontraktslös efter denna säsong och har verkligen satt sig i ett bekvämt läge för att höja sin inkomst. Värdet har ökats sedan han som rätt anonym skrev på, om vi säger så.
Givetvis otroligt roligt för en sån som Wingerli att få göra sitt första SHL-mål dessutom, alltid medryckande att se glädjen hos en ung spelare som gör sitt första mål, oavsett lag. Nu går han dessutom med i ett fint sällskap Lycksele-bor som gjort mål i SHL. Den senaste från inlandsstaden som sköt ett mål i SHL heter Melker Karlsson, då betydde det 6-1 i final tre mot Färjestad 2014. Bara en sån sak.

Mindre roligt för Skellefteå 
var dock kvällens publiksiffra. 3636 vilket betyder bottenrekord i Skellefteå Kraft Arena sedan den byggdes om. Wingerli med den historiska pucken.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *