Läge att ge Norman vad han förtjänar – innan det är för sent

Att förena namnet John Norman med ordet succé har under årets säsong blivit till en garant – den snabbskrinnande anfallaren gör sin livs säsong och har på 33 matcher redan gjort fler poäng än de två tidigare säsongerna tillsammans. 13 poäng två år i rad vilket ger totalt 26 poäng bleknar i jämförelse med årets 30 poäng.
Igår var inget undantag, återigen klev John fram som matchhjälte och såg på egen hand till att blyga 1-1 mot bottenstridande Rögle blev till kassaskåpssäkra 4-1. Ett äkta hattrick, det första i seniorsammanhang.
Efter matchen talade han gott om sitt liv i Skellefteå, om hur han trivs i laget och med föreningen men även hur bra han och flickvännen trivs i staden. Två Stockholmare som anpassat sig väl till isbjörnarna och skotrarna i ”Norrland”.

För Lasse Johansson bör Norman ligga etta på listan över spelare som inför nästa säsong står utan kontrakt. Han har i Skellefteås katakomber och på ”Templets” isar utvecklats från att vara en grovjobbande defensiv pjäs till en mönsterbrytande offensiv stjärna. Kontraktet går ut i vår.
”I vanlig ordning diskuterar vi inte vårat lagbygge i media. Vi har full koll på våra spelare här och för diskussioner.”
Mer än så säger inte sportchef Johansson när jag efter match igår försökte få fram hur de ser på Normans framtid i klubben.
I min värld är det, som ni redan förstått, väldigt viktigt att skriva fast Norman för ett par år framöver redan nu. Han har höjt sitt värde men förtjänar också högre lön än vad han har nu.
Ifall det dröjer och han börjar känna en osäkerhet inför nästa säsong kan det vara för sent. Många klubbar lär vilja anställa forwarden till nästa år. Inte minst tidigare klubben Djurgården som via mrmadhawk och sin sportchef Joakim Eriksson idag gick ut och sa (läs mer HÄR):
”- Alla Djurgårdskillar som finns ute i landet är spelare som ingår inom den rekryteringsprofilen vi har, säger DIF-sportchefen.”

Som sagt, ge honom nytt kontrakt. I mina ögon en av SHLs mest kompletta forwards.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *