Ett farligt HV – en ny målvakt (?)

Januaris största transferbomb slog ner härom dagen – den forna poängsprutan har skrivit på för HV71. En spelare som på egen hand kan vinna matcher och nu går in i en kedja med potential att bli hela seriens främsta.

Kvällens match blir en riktig utmaning för Skellefteå som kommer att behöva spela bättre än vad de gjort de senaste veckorna för att välta HV. Ett motstånd som det genom åren byggts upp en härlig rivalitet mot. Det började med Thörnbergs fula knätackling på Dimitrakos och har efter det följts upp med mängder av situationer där kanske Nilsson vs. Lundberg är den mest minnesvärda – en fight som fick rättsliga efterföljder.
Nu förväntar jag mig inte slagsmål ikväll men ändock en fysisk match med två lag som vägrar vika ned sig.
Bert talar i en intervju med Norran om att laget tänker lägga fokuset på domarna och motståndarlagens fulknep åt sidan och istället ge igen med att spela sitt spel. En bra väg att gå.

I Skellefteå är Jimmie tillbaka efter avstängningen och stukade Axel Holmström förpassas då till platsen som trettonde forward. När ska det lossna på riktigt för fjolårets stora kung?
I HV71 får vi se en riktigt intressant förstakedja med Arlbrandt-Christensen-Thörnberg. Där har Jönköpings-laget en riktigt vass trio som motståndarlagen lär hata att möta ifall de får stäm. Blir kul att se dem ikväll.

Dagens stora snackis är annars scoopet som min duktiga kamrat Emanuel Otterhall levererat på Expressen. Att Johan Backlund är klar för Skellefteå AIK resterande del av säsongen samt nästa. En storväxt målvakt som i mina ögon är en riktigt skicklig målvakt – blir spännande att först se om Skellefteå AIK bekräftar, och sen hur ”Backe” spelar.
Skellefteå har just nu ingen målvakt på kontrakt inför nästa säsong och givetvis skapar dagens nyhet en del funderingar över hur Skellefteå tänker med tre målvakter.
Svensson kommer inte flytta på sig innan denna säsong är över. Det lämnar oss med Erik Hanses, kommer han att köpa en roll som tredje målvakt?
För det första, nej. Hanses är en ung målvakt med flera säsonger framför sig och framförallt ett kontrakt till nästa år att spela om. Han lär vilja matchas även under februari/mars/april vilket öppnar för två lösningar:
* Skellefteå lånar ut Hanses till ett allsvenskt lag resterande del av säsongen.
* Skellefteå bryter kontraktet med Hanses.
Där är känslan att Skellefteå isåfall hellre lånar ut Hanses och det tycker undertecknad låter som en riktigt bra lösning både för klubben och för Erik själv.
Säg att han hamnar i ett allsvenskt lag som går in i ett kval, han är en lysande målvakt som skulle bli den kanske bästa i hela serien och kan få någon slags frälsarstatus ifall han tar ett lag långt i kvalet. Dessa tre klubbar känns mest troliga att han isåfall hamnar i:
Almtuna IS – En klubb han tidigare varit i som är på väg att knipa en kvalplats – där kan Hanses komma in och få en förstaspade. Känns kanske mest troligt.
Västerås HK – Har plockat in vitrysk målvakt som floppat totalt (86 i räddningsprocent på sina tre matcher) och kanske skickar Gurklaget iväg honom till förmån för det säkra kort som Hanses är.
Leksands IF Skellefteå har någon slags relation till Leksand och det har även Hanses som fostrades i Dala-klubben. De är på väg mot kval och har haft problem med målvaktsspelet även om Tuohiima har ryckt upp sig på sistone.

Undertecknad unnar Hanses alla framgångar han kan få då det är en superhärlig person med ett riktigt stort hjärta. Han är dessutom en underskattad målvakt som fått oförtjänt mycket dåliga tecken på sociala medier, och även av mig vid något tillfälle.
OM Backlund bekräftas av Skellefteå så vore det bästa för Erik att hamna i något av dessa tre lag.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *