Aho in på skadelistan

Skellefteå har under säsongen drabbats av mängder med skador, men inför kvällens var det endast Pesonen (som närmar sig spel) som stod kvar på skadelistan. Då utökades den med Sebastian Aho som efter en hård tackling av Luleås Emil Sylvegård tvingas till minst en veckas vila.
Det var i slutet av matchen och med puck nere i högra sarghörnet som Emil Sylvegård satte in sin tuffa tackling på Skellefteås Sebastian Aho.
– Jag hörde Anton (Lindholm) ropa att han kom men hann aldrig reagera innan det small.
Hur mår du?
– Jag mår bra. Vi vann ju!

Efter matchen kontrollerades Sebastian av Skellefteås läkare Karin Rundblad och där visade det sig att det ändå rörde sig om en allvarlig skada. En dryg timma efter slutsignal bekräftar Karin att det i undersökningarna visat sig att Sebastian drabbats av en hjärnskakning.
– Vi kan konstatera att det rör sig om en hjärnskakning och det är givetvis otroligt tråkigt men han är ändå vid hyfsat gott humör.
– Nu väntar vila för Sebbe, vi kommer att följa hjärntrappan. Alla hjärnskakningar ska behandlas med försiktighet och respekt.
När det konstaterades att det var en hjärnskakning meddelades domarna om detta och de ska nu granska Sylvegårds tackling.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *