Nästa års lagbygge – en fråga redan nu

Säsongen är inte över och går allt efter planerna har Skellefteå fortsatt två månader kvar att spela. Ändå har mycket den senaste tiden handlat om kontraktsläget inför nästa säsong och vilka som lämnar.
Detta samtidigt som Skellefteå inte förlängt ett enda utgående spelarkontrakt trots att tolv (!) går ut efter säsongen.

LÄS OM KONTRAKTSLÄGET OCH RYKTEN HÄR.

Slå upp ordet antiklimax och finn läsning om våren 2014 i Skellefteå.
Laget hade just tagit sitt andra raka SM-guld och Skellefteås gator fylldes återigen med stolthet och glädje.
En glädje som blev till oro och förtvivlan när en sällsynt massflykt drabbade Skellefteå, allt på mindre än två månader.
Först var det Bud Holloway som tackade för sig och packade upp sina cowboyboots i Bern, Schweiz. Sist Viktor Arvidsson som tack vare succén belönades med en chans i Nashville Predators organisation.
Därimellan hade i tur och ordning Joakim Lindström, Jimmie Ericsson, Melker Karlsson, Pierre-Eduard Bellemare och Oscar Möller lämnat för Nordamerika och Ryssland.
Sällan har ett lag plockats isär lika snabbt som Skellefteå då och kvar efter sommaren stod ett i stort sett helt nytt lag. Totalt hade två målvakter, tre backar och åtta forwards lämnat guldstaden.

Idag står Skellefteå inför samma eventuella massflykt i siffror – statusen och nivån på spelarna som eventuellt inte förlänger sina kontrakt är inte riktigt i samma kvalitét som då men ändock handlar det om fem av Skellefteås mest framträdande forwards som kan lämna.
Våren 2014 lämnade totalt 13 spelare – i vår går 12 kontrakt ut.
Vad som ger mig mest huvudbry är varför ingenting har hänt.
Till exempel Martin Lundberg som är ärlig och säger att han inte ens hört något från Skellefteå – en spelare som gör sin livs bästa säsong och med sina 500 matcher i klubben en kultbärare redan vid 25 års ålder. En spelare som i mina ögon bör få ett långtidskontrakt i klubben innan det är för sent.
Vanligtvis brukar Skellefteå offentliggöra ett par kontraktsförlängningar den här tiden av året men nu verkar det vara nya tider.

I bloggtexten som ni hittar länkad till i denna text går jag igenom Skellefteås kontraktsläge, mina tankar om vilka som stannar eller sticker och vilka spelare jag fått uppgifter om som Skellefteå har ett intresse för. Där hittar ni bland annat en av SHLs bästa målskyttar, den tidigare poängkungen och backen som kan återvända efter fem år i NHL/AHL.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *