Fördel Skellefteå 20-2.

De senaste 22 matcherna mellan Skellefteå och Modo i SHL har varit en svartgul historia och inför match ligger stor press på Modo att dels plocka livsviktiga poäng i bottenstriden – och dels att påbörja en försköning av läsningen i interna möten med Skellefteå.

Låt oss börja med en talande statistik – Modo Hockey har bara vunnit 2 av de 22 senaste matcherna mot Skellefteå i grundserien.
Men ska vi då lämna siffrornas värld och konstatera fakta.
Det som har varit, det har varit. Och klyschan att båda lagen står på noll när pucken släpps kommer väl till användning nu.
För Modo är visserligen ett desperat lag med ett prekärt läge. Men de är också ett lag som senast lagen möttes var minst lika bra som Skellefteå och hade inte Hanses bjudit på en stormatch då hade vi sett ett helt annat slutresultat.
För Skellefteå gäller det att vara påkopplade direkt och inte vika ned sig en tum i sin hemmaborg. Seriesegern står fortfarande på spel och vid seger ikväll, samtidigt som Frölunda förlorar, ser det rätt avgjort ut.
I Skellefteås lag saknas Jimmie Ericsson, Janne Pesonen och Sebastian Aho.
In istället för lagkaptenen kommer juniorlagets supertalang Linus Lindström och det ska bli spännande att se vad han kan leverera – för byten kommer han att få.

Matchtips 3-2.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *