Björklövens damlag – Umeås sista hockeyhopp

Har ikväll sett Björklövens miserabla säsong fått sitt definitiva slut när Asplöven återigen prickade av felen i Umeå-lagets bygge.
Nu packar de gröngula herrarna sina trunkar och laddar för golfsäsongen.
Det kommer inte att spelas allsvensk ishockey i Umeå förrän till hösten.
Men lugn, ni Umebor som läser detta och älskar hockey, det finns ett lag som imorgon börjar kvalet till Sveriges högsta liga.
Björklöven dam som siktar mot Riksserien.

Låt oss först skriva om detta Björklöven i Hockeyallsvenskan för herrar som sedan typ omgång fem varit en besvikelse. Jag satte stort hopp till detta gröngula lag inför säsongen och önskade att laget åtminstone skulle nå SHL-kval.
Där hade jag givetvis också knutit mina tummar. Hur underbart vore det inte med Löven i samma serie som Skellefteå? Får myspirr av bara tanken. Matcher som hade stannat klockan på rådhustorget och möjligheternas torg, for sure.
Ikväll hade de chansen att rädda sin säsong när Asplöven, som redan är klart för negativt kval för att hålla sig kvar i den näst högsta ligan, kom på besök.
Men chansen slängdes bort efter en kollektiv härdsmälta från tränarbänk till siste man i laguppställningen och Asplöven vann utan att egentligen förta sig.
Nu blåser det nya vindar runt björkarna i Umeå och det ska bli spännande att se hur landet ligger när nästa säsong inleds.
Jag hoppas att situationen i T3 Centers inre stillar sig och att de snart kan bli det lag som det någonstans ändå har potential att bli.
Och som sagt, Skellefteå AIK – Björklöven IF i SHL. WOW!

Elithockeybloggen är namnet på bloggen och som numera bosatt i Umeå kvalificerar sig därmed även Björklöven in i mina inlägg. Därför kommer resten av texten att handla om ett lag i Umeå som faktiskt kan vara några veckor bort från att få högsta status i svensk damishockey. Björklövens damlag.
Imorgon tar de emot Göteborg HC 1 klockan 14.00 och sen väntar tio omgångar mot helt nytt motstånd för laget som hittills i säsongen bara mött Clemensnäs HC samt Modo och Luleås andralag.
Tongångarna runt laget är positiva och laget har stora chanser att lyckas med det herrlaget inte klarat av. Att avsluta säsongen med att fira.
Nu lär inte ett eventuellt avancemang betyda samma scener utanför Rex här i Umeå då damishockeyn fortfarande inte når ut i de svenska hemmen.
Den största anledningen är att tacklingar inte är tillåtna på samma sätt som i herrarnas idrott, trots att det ändå handlar om samma idrott. Eller att de tjänar speciellt mycket på det. Där går det dock inte att jämföra de reklamintäkter som divisionerna drar in, så att diskutera huruvida vissa ska tjäna mer än andra är helt enkelt att inte inse fakta.
Däremot ÄR tacklingar tillåtna och matcherna betydligt mer fysiska än vad de målas ut att vara. Tvivlar ni fortfarande är det bara att gå till Teg imorgon och insupa härlig ishockey.
På söndag har jag blivit tilldelad att bevaka matchen mot Färjestad BK och när jag under herrarnas match ikväll tog tempen på lagledaren Malin Andersson var det med en härlig glöd i ögonen hon talade om förväntningarna i truppen inför vad som komma skall.
För kom ihåg, oavsett om det är SHL, Division 3 eller kval till Riksserien är passionen densamma – bara divisionen och miljonen som skiljer.

Mer läsning om damerna hittar ni HÄR. Där träffar ni fyra spelare som delar med sig av sina förväntningar, och berättar lite om varandras styrkor.

1 kommentarer

  1. Jag tycker löven ligger bra som det är i hockeyallsvenskan. Bra för AIK med alla duktiga junisar som kommer till oss för att utvecklas och få chansen att spela i shl. Tack löven!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *