Skellefteå utklassade Frölunda i skandalmatch

81 i sista perioden och 113 totala utvisningsminuter, 14 mål och ett par små bråk därimellan – matchen mellan Skellefteå AIKs och Frölunda HC i J20 Superelit Top 10 innehöll allt.
– Det kunde ha blivit ett par skador med tanke på hur de betedde sig, säger Skellefteås Marcus Pettersson.

Det började redan nere i Göteborg för ett par veckor sedan då mötet mellan lagen bjöd på heta känslor – då vann Frölunda med 3-1 i en match som innehöll fyra matchstraff efter slagsmål i slutminuterna.
De känslorna har sedan fått marinera – fram till idag då det var dags igen. Och som det urartade.
– De tappade humöret när det rann iväg men vi stod uppbra och visade att vi inte tolererade deras beteende.
Bara i den sista perioden föll 81 utvisningsminuter och det var gästande Frölunda som var de värsta syndarna med 71. Bland annat fick två av lagets matchstraff vid samma sekvens med tio minuter kvar då Jonathan Hansson startade bråket med en vårdslös tackling och Jacob Olsson sedan hoppade in från avbytarbåset för att delta i kurret.
50.25 var tiden då på klockan och av periodens 81 utvisningsminuter kom 69 där.
I bråket höll sig dock hemmalaget lugna och drabbades ”bara” av tre tvåminutare i storbråket samtidigt som Frölunda utöver matchstraffen dessutom fick en tia.
– Vi höll oss kyliga i stridens hetta och lät dem stå för det onödiga, säger Pettersson och fortsätter:
– Men man får inte bete sig hur som helst. De var en besvikelse med deras sätt att leta bråk och försök till att skada oss.

Matchen den vann Skellefteå AIK med 11-3 och grunden lades i den första perioden när Frölunda knappt tog sig ur egen zon och hemmalaget vann skotten med överlägsna 16-0 – målen med 4-0.
I den andra perioden kom således gästernas första skott och den inlånade målvakten från a-laget, Johan Backlund, fick en svår match – slutade på blyga 72,73 i räddningsprocent. Siffror som Marcus Petterson ser som missvisande och orättvisa:
– Han var grym och gjorde det bra i en svår match. Han imponerade i spelet med klubban och var som en extra back längst bak.
– ”Backe” förtjänade bättre räddningsprocent.
Extra imponerande i Skellefteås utklassningsseger är faktumet att det av elva mål fanns tio olika målskyttar.

Målskyttar: Linus Lindström 2, Jesper Landström, Philip Härgestam, Marcus Pettersson, Tim Söderlund, Isak Stenlund-Ädelgran, Lukas Zetterberg, Ludwig Stenlund, Filip Berglund, Khalid Ibrahim.