Andrew Calof: ”Känns overkligt med ännu ett år inför vår fantastiska publik”

Andrew Calof kom till Skellefteå AIK som en chansvärvning inför fjolårssäsongen och har på två år blivit en av lagets bästa spelare – och publikens favorit.
Nu står det klart att kanadensaren stannar ännu en säsong och det är knappt att han kan dölja sin glädje när han berättar om sitt val:
– En fantastisk känsla som knappt går att beskriva. Jag får chansen att fortsätta i den här otroliga organisationen och spela ännu ett år inför alla fantastiska supportrar som stöttar i med- och motgång.

Första isträningen och framträdandet i Skellefteå AIK – en blyg och försiktig Andrew Calof skrinnar runt på övningarna och ser något förvirrad ut.
Det är drygt 6000 på lagets första träning och till skillnad från publiken i USA låter de också otroligt mycket. Inför ögonen på sin nya hemmapublik gör han sina första skär, pass och avslut.
Det ser väl sådär ut, ögonen som bevittnar debuten går hem och börjar ifrågasätta värvningen.

Ett par månader senare var det ingen som ifrågasatte kanadensaren när han bara behövde några omgångar för att presentera sig och visa vilken potential som där fanns.
Andrew Calof gjorde sin debutsäsong i professionell ishockey och var där högst delaktig i lagets serieseger och finalplats – poängen kom i rask takt och ju längre säsongen led desto bättre såg han ut att bli.
Efter finalförlusten tog Skellefteå AIK och Andrew det kloka beslutet att stanna i Sverige över sommaren för att drillas hårt under Stefan Thomsons regi.
– Sommarträningen gav mycket och gjorde att Andrew kunde förbättra sin fysiska status vilket var viktigt då han inte varit van vid så här hård träning, säger Hans Wallson som är märkbart nöjd över Calofs nya kontrakt:

– Jag är jätteglad över Calofs att han stannar. Han har växt in i vår organisation sedan dag ett och anpassat sig riktigt bra till både föreningen och det svenska livet.

När frågan dyker upp om hur bra Andrew Calof kan bli och hur långt han kan nå håller inte Wallson igen på orden:
– Han är laglojal, har ett bra skott och kan på egen hand vänta en matchbild till vår fördel. The sky’s the limit.

Andrew Calof har på kort tid kommit in i samhället Skellefteå och blivit en omtyckt person både på och utanför isen – något som hans pappa Jonathan berättar mer om här.
I
går fick han inför en jublande hemmapublik sätta bläcket på sitt nya kontrakt som innebär att han får köra ännu en sommar och vintersäsong med Skellefteå AIK. Sättet kontraktsförlängningen presenterades på var verkligen ett nytänk från klubben och en rolig grej för alla supportrar som var på plats.
– Det var en rolig grej som de runt laget bestämde att vi skulle göra. Men det var en speciell känsla att skriva på för ett nytt år här i fantastiska Skellefteå inför hemmapubliken. Går knappt beskriva hur bra det kändes.

Varför skriver du på för ett nytt år i Skellefteå?
 Hans Wallsson satte sig ned med mig och gick igenom vad han tyckte jag kunde förbättra som hockeyspelare och vad som förväntades av mig i slutet av denna säsong och hela nästa. Jag är imponerad över hur välskött allt är här och att få jobba med de här tränarna och hela lagledningen i ännu ett år känns som att jag får alla verktyg för att bli en så bra spelare som möjligt.

Nästa vecka börjar slutspelet och förberedelserna har redan pågått i över en vecka. Laget är redo för ett långt slutspel och siktar på att revanschera sig från fjolårets snöpliga finalförlust mot Växjö Lakers.

– Jag kan knappt vänta på att pucken ska släppas, det här är bästa tiden på året och det du längtar efter under hela säsongen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *