Domarinsatsen, publiken och HV 71:s försvar – det negativa från kvartsfinal ett

Skellefteå vann med 6-1 och öppnade årets slutspel målmässigt så starkt som förväntat även om spelet i de första två perioderna inte alls var ”6-1 bra”. Men någonstans där ligger också lagets styrka – att vinna matcher oavsett vilken typ av kvällar de bjuder på, och att vinna matcher stort dessutom.
Det krävs inte alltid klang, eller jubel för den delen, och det är vad som gör laget så svårt att slå.
Det mesta i kvällens match var ändå positivt och mer om detta hittar ni bland annat i det tidigare blogginlägget med Axel Holmström samt i morgon då text kommer ut med hattrick-hjälten Norman, bland annat.

Det negativa i kväll går i samma antal som Normans mål – tre.

* Domarinsatsen: Jag har under min egna karriär som ishockeyspelare i gärdsgårdsserierna alltid haft ett ont öga till domare fastän jag själv dömt i både ishockey och fotboll. Vet inte hur många böter jag fått betala till lagkassan efter att munlädret gått hett mot männen i svartvitt.
Därför har jag tyglat mina fingrar sedan jag började som journalist och hållit mig från att kommentera domarinsatser men efter kvällen måste vi ändå få trycka på vad vi såg.
Skellefteå AIK var spelmässigt överlägsna i stora delar av matchen och spenderade mest tid i offensiv zon, ändå är det de som drabbas av flest utvisningar (fyra) samtidigt som HV 71 bara fick en. Det saknades inte heller lägen för domarparet att höja armen för vitklädd förseelse men det kändes faktiskt väldigt mycket som de hade bestämt sig att inte döma ut bortaspelare – än mer påtagligt blev det när det uppstod två situationer (HV 71s kvittering då Svensson trycktes in i sin målgård och då vitklädd blockerade pucken med handen i egen målgård) men domarna valde att inte ens videogranska. Visst har SHL och ishockey i allmänhet uppfunnit den funktionen för att kunna säkerställa att allt blir rätt på isen? Nej den här matchen får Sjöqvist och Persson nog åka hem och rannsaka sig själva om, faktiskt.
* Publiken: Kvartsfinal, slutspel och Sveriges bästa ishockeylag.
Det kom 4505. Jag tänker inte skriva mer än så. Siffran talar för sig själv. Hockeystad? Jo tjena.
* HV 71s försvar: Vilket försvar? Jag tummade inför match för att laget har sina tydliga brister i egen zon och inte gjorde de något för att motbevisa min tes.
Skellefteå var bra, visst. Men spelet i defensiven höll typ.. Örebro-klass?
Förväntade mig mer!

Tack för mig, god kväll och på återseende!

2 kommentarer

  1. Kanske är en liten sak men kan tycka att istället för att skriva publiken så borde det stå publiksiffran. Tycker att de som faktiskt var där gjorde ett bra jobb (för det mesta) och när det står ”publiken” så låter det mer som att de som var där gjorde det dåligt än att det faktiskt var för få där

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *