SDHL – förutsättningarna blir allt bättre för fler ishockeyspelare i landet

Publiksuccé, en fantastiskt härlig match med flera högklassiga mål och nyheten att Riksserien efter denna säsong byter namn till SDHL. Där namnet kommer i andra hand och satsningen i första – det ska bli lättare för alla ishockeyspelare i landet att satsa fullt ut på idrotten och detta är ett första steg mot det.

Ja som ni ser är det väldigt positiva vindar som just nu blåser runt ishockey-Sverige och så som idrotten utvecklat sig de senaste åren kommer inte satsningen en dag för sent. För er som fortfarande tvekar rekommenderar jag playback-funktionen på SVT Play – kolla in förmiddagens SM-final där och kom tillbaka efteråt om ni fortfarande vill ta rollen som bakåtsträvare i ett ishockeyland som på bred front är på en häftig resa framåt.

Vad blir då nästa steg för SDHL efter denna satsning? För vill de få en fungerande produkt och utveckling gäller det inte att nöja sig med A, även B till Ö måste komma och för mig är steg B naturligt. Utöka! Tio lag till minst tolv. Börja så i alla fall.Just nu spelas en kvalserie till nästa års högsta serie och där kommer lag som Färjestad BK, Björklövens IF och Göteborgs IK från framgångsrika säsonger i serier som i vissa fall är ohållbara på sikt.
Ta bara Björklövens IF till exempel, fram till kvalet spelar de i en serie på fyra lag och två av dessa är ”farmarlag” i föreningar som redan har representanter i högsta serien vilket gör att det under en alldeles för lång säsong står mellan Clemensnäs HC och Björklövens IF vilka som får kvala – det kan vara avgjort redan i december och hur ska då Umeå-klubben, som jag vet vill utvecklas och ta steget uppåt inom några år, få en hållbar situation när matcherna håller ”augusti-karaktär” fram till kvalserien?
Ekonomiskt blir detta givetvis en prövning men med rätt uppbackning från rätt parter är det långt ifrån någon omöjlighet och med tanke på den raketliknande utvecklingen av ishockeyn skulle jag inte tveka att gå in med finansiellt stöd till detta (om kulorna hade funnits på bankkontot det vill säga).

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *