Skellefteå AIKs matchhjälte om Ritola: ”Helt klart en av de bästa spelarna i ligan”

I går öppnade han matchen med att snyggt förvalta ett friläge och avslutade med att styra in avgörandet i förlängningens 15 spelminut. När Elithockeybloggen i dag får tag på Andrew Calof har han just varit och handlat lunch på stan och samtalet har knappt börjat innan Mattias Ritola hyllats av sin lagkamrat.

– Han är helt klart en av de bästa spelarna i ligan och det är en ära att spela vid hans sida och vara den som får ta emot alla hans fantastiska framspelningar.

Tillsammans låg de bakom matchens första mål när en snabb spelvändning artade sig som så att Skellefteås trollkarl från Borlänge med en kvick snurrfint på offensiv blå lurade bort två vitklädda hemmaförsvarare och i samma veva droppat vidare pucken till just Andrew Calof som fri med mål inte gjorde något misstag.

– Jag gjorde ett misstag i defensiv zon som höll på att kosta oss ett baklängesmål men Svensson räddad mig där med en stor räddning sen fick han (Ritola) pucken och utan att ens kolla mot mig fann han tejpen på mitt blad och jag vet inte hur han lyckades med det. Helt otrolig framspelning av en helt otrolig spelare som jag är glad att ha i mitt lag.

I förlängningen klev duon återigen fram och från sin position framför mål kunde kanadensaren få samma tejp och blad på pucken och styrningen gick in bakom en chanslös Fredrik Pettersson-Wentzel.

– Jag försökte bara komma in på mål och jag såg aldrig pucken gick in men jag visste inte var pucken låg men när de (Zackrisson och Ritola) började jubla förstod jag att den hade gått in i mål, säger Andrew och fortsätter:

– Du vet aldrig var den går när du bara får en styrning på den, men när jag förstod att jag avgjort tappade jag mig själv ett tag och fick en mindre ”blackout”. Otroligt skön känsla.

I kväll har Skellefteå AIK ledigt och spelarna är fria att själva välja hur de laddar upp inför morgondagens match tre. För Andrew blir det dock ingen paus från hockeyn då tvn kommer gå varm.

– Jag tänker bänka mig ned och kolla på när min bästa vän Nick (Sörensen, förra året i Skellefteå AIK) spelar och efter det blir det väl säkert så att jag slår på Karlskrona HK mot AIK.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *