Hans Wallson om matchhjälten: ”That’s why he’s our captain!”

Skellefteås Jimmie Ericsson jublar efter att ha avgjort i sudden death med 5-4 målet.Foto Robert Granström / TT

Skellefteås Jimmie Ericsson jublar efter att ha avgjort i sudden death med 5-4 målet.
Foto Robert Granström / TT

 

Ja herregud säger jag bara – här trodde jag att man sett allt. Att ingenting kunde ta mig på sängen, och nej jag pratar inte om Skellefteå AIK:s passiva försvarsspel eller tama insats fram till mitten av tredje.
Jimmie Ericssons avgörande – wow. Närvaron och kylan att ta ett sånt beslut i en förlängning visar vilken ishockeyspelare Skellefteås lagkapten är.
Men lika mycket förtjänas han att hyllas för sin insats i den tredje perioden då han väckte sitt lag via otaliga duster med Chris Abbott. Det måste vara lätt att haka på när du ser din lagkapten gå i bräschen som Jimmie gjorde.
Den här kvällen tillhörde helt klart Jimmie och att kalla honom matchhjälte efter sitt 4-4 och 5-4 mål är givetvis helt på sin plats.

Samma hyllning Skellefteås lagkapten ska få för sitt mål direkt på tekning – samma sågning ska gästernas målvakt Fredrik Pettersson-Wentzel få för sitt passiva agerande.
Det är förlängning, du har en tekning sex meter ifrån din målbur och skott kan komma en halv sekund efter eventuell tekningsvinst från ditt motståndarlag.
Visst, jag köper att PW inte förväntade sig vad Jimmie gjorde, men att stå raklång med raka knän och se så där oerhört passiv ut. Nej det håller tyvärr inte.

Givetvis tänker jag också bjuda på en hel del snack om just Jimmie. Det var flera som ville hylla honom i afton, om vi säger så.

– En riktig klassiker och bra uppfattat av Jimmie som såg att keepern inte riktigt var på tå där. Kul att se, säger Hans Wallson.

– Sjukt kul att se Jimmie. Han drar igång laget idag, tar en fight med Abbott och äger honom helt, säger Mattias Ritola.

– Han är en stor ledare och en otrolig spelare. Han är starkare än alla där ute och kör på som en bulldozer för att få in puckarna för oss, säger Andrew Calof.

Sen lite snack med Jimmie så klart:

– Jag har testat förut, det gör alla centrar då och då. Det ska mycket till för att det ska fungera men det var min dag i dag.
Hade du bestämt dig redan innan domaren släppte pucken?

– Absolut, det gjorde jag.
Du hade en skön kamp med Abbott framför mål, sen skriker du något åt honom när han ligger ned på isen. Vad handlade det om?
– Jag tycker att vi har en bra kamp sen lägger han sig. Okej att man kan få ont men jag tyckte att det var dags att stiga upp, det sa jag åt honom.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *