Grattis Karlskrona HK!

Ett lag som knutit sina nävar och tillsammans bestämt sig för att lämna det negativa kvalet på ett positivt sätt. Som med små medel, få stjärnor och ytterst tunn bredd nu klarat sin första historiska säsong i SHL. Ett lag.
Ja där har ingen placerat jaget före laget och med personlig agenda eller fokus på kontrakt i en attraktivare klubb nästa säsong spelat denna. Ta bara superskytten Mattias Guter till exempel. En av SHL:s främsta målskyttar den gångna säsongen, i tabelljumbon. Han hade kunnat erbjudas kontrakt från betydligt större föreningar med garanterat roligare syn på kontot den tjugofemte.
Han valde att stanna kvar. I tre år. Som sagt, laget före jaget.

I kvalet har Karlskrona HK gjort precis vad som krävs i dessa typer av matcher – spelat med få misstag och utnyttjat sina lägen framåt. De har köpt sina roller och inte överskattat sig själva för ”vi kommer från SHL, hur ska ett lag från HA kunna hota oss”.
De har respekterat sitt motstånd, respekterat det egna klubbmärket och förtjänar verkligen att möta Skellefteå, Frölunda, Brynäs med flera nästa säsong.
En säsong där laget får betydligt fler miljoner att röra sig med, de kommer att få ett slagkraftigare lag.
Grattis Karlskrona HK – bra jobbat!

AIK IF då? Ja de har gjort en fantastisk säsong och det ligger något sorgligt i att en så framgångsrik säsong där laget imponerat över sex månader definieras över fem matcher. Men seriesystemet ser ut som det gör och jag vet inte hur det annars skulle vara.
Den här gången hade de den stora oturen att ställas mot ett lag som Karlskrona HK – hade de fått möta Modo som inte alls visat samma respekt eller vilja att vara kvar hade säsongen kunnat sluta i extas.
Men med Roger Melin fortsatt bakom spakarna kommer detta AIK bli att räkna med även nästa säsong, och den efter den. Sanna mina ord.

3 kommentarer

  1. Mkt bra skrivet. Som oftast.
    KHK kämpar stenhårt mef…mindre medel.
    Hade det mesta mot sig…i alla fall inte med sig. Domare. Etablissemanget. Kommentatorer. Etc.
    HÄRLIGT. EN SEGER FÖR IDROTTEN.

  2. Känns helt rätt att khk blir kvar. Aik/if behövs inte i shl. Det räcker med skansens if i shl med den gamla nedslitna plåtrucklet hovet som hemmaplan.

  3. Känns rätt att khk blir kvar i shl. Det räcker med skansens if med den gamla nedslitna plåtrucklet johanneshov som hemmarink

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *