SM-final för Skellefteå AIK:s juniorlag

Skellefteå AIK:s J20-lag befinner sig just nu i Nyköping för SM-slutspelets avgörande skede – under förmiddagen har laget spelat semifinal mot Rögle BK och det blev en riktig rysare som avgjordes i förlängning.
Där sköt sistaårs-junioren Isak Stenlund-Ädelgran det avgörande målet bara 32 sekunder in i förlängningen och vild glädje utbröt på isen.

Det var också Skellefteå AIK som öppnade matchen bäst och laget gick tidigt upp till en 2-0 ledning efter mål av backen Adam Thilander och Västerås-lånet Lukas Zetterberg. Rögle lyckades därefter få in en kvittering men den första perioden tillhörde svartgult som vann skotten med 12-3 och hade bud på fler mål.
I matchens två följande perioder lyfte sig Rögle BK, ett lag där i stort sett alla prövat på spel i SHL under säsongen, och Ängelholms-laget dominerade stundtals sitt västerbottniska motstånd men burväktaren Jesper Eriksson stod pall för trycket och bjöd på ett flertal gigantiska räddningar – men fick ändå se sig besegrad tre gånger under full tid och 3-3 på tavlan tog matchen till förlängning.

Som alltså USA-aktuella Isak Stenlund-Ädelgran avgjorde med ett bra avslut från nära håll.

Överlag stod Skellefteå AIK:s juniorer för en stabil insats där defensiven gick i bräschen och lade grund för segern – Rögles offensiv var brutal och framförallt Ludvig Elvenes (16 matcher, 1 mål i SHL), Filip Karlsson (47 matcher, 15 poäng i SHL) och Timothy Liljegren (19 matcher, 5 poäng i SHL) var livsfarliga i sina byten och förstnämnda sköt också ett välförtjänt hattrick.
I Skellefteå AIK spelade Marcus Pettersson och Andreas Wingerli som båda spenderat den mesta av sina respektive tider i SHL under säsongen och de bidrog med smart spel över hela isen, nåja nästan under hela matchen i alla fall.
Pettersson drog på sig tre utvisningar där åtminstone en går under kategorin onödig.

Finalen spelas i morgon och där väntar segraren i huvudstadsderbyt Djurgårdens IF mot AIK IF – som startar strax.
Där ligger favoritskapet hos Djurgården som har spetsat truppen med flera tongivande spelare från SHL-laget.
Andreas Englund, lagkapten i JVM-laget och en av SHL-lagets främsta backar under säsongen gör Adam Ollas-Mattsson och Lukas Vejdemo sällskap i dagens match.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *