Skellefteå AIK:s playbook måste visa sig bredare – med start i kväll

I ett tidigare inlägg skrev jag att det är dags för Skellefteå AIK att bekänna färg – göra skäl för sitt namn. Det var i söndags efter att Växjö Lakers segrat i en förlängning som knappt hann börja innan den vitgula defensiven då visade upp en sällsynt virrig och nonchalant variant av sig själv.
Bert Robertsson har sedan sin flytt till 0910 varit noga och metodisk i sitt sätt att styra Skellefteås defensiv – med hjälp av Hans Wallson och Stefan Klockare har de styrt över Skellefteå AIK de senaste säsongerna och haft en stor del till att laget blivit det lag som släppt in minst antal mål.
En defensiv som innefattar alla fem utespelare och burväktaren. Jaja, till saken Robin!

Det finns inget lag de senaste åren som synat detta på samma framgångsrika sätt som Växjö Lakers nu gjort två slutspelsserier i rad. Visst, Frölunda har öst in mål mot Skellefteå den här säsongen men jag väger inte grundseriematcher lika tunga som slutspel.
I fjol blottades, synades och förlöjligades Skellefteås defensiv av Sam Hallams lakejer i finalen – plötsligt var backarna försatta i tighta lägen direkt vid puckkontakt och de ack så framgångsrika uppspelen var inte längre ett dugg framgångsrika.

I senaste matchen var det precis samma melodi, precis samma visa. Växjö Lakers fann återigen antimedicinen till västerbottningarnas playbook och plötsligt var Skellefteå ett sönderläst lag. Igen.
Nu gäller det för Skellefteå att gå ut i kvällens match, visa att deras bok har betydligt fler sidor. Sidor som ännu inte sett ljuset av en dag. Och överraskar Växjö Lakers med detta – ger smålänningarna en läxa de inte kan plugga in på de få dagar som återstår av slutspelet.

För låt oss tala i absolut klarspråk. Skellefteå AIK har allt, ja allt, för att vinna den här matchserien på sex matcher. Växjö Lakers är ett ruskigt bra lag. Framförallt ett slutspelslag. Men det är Skellefteå AIK också, till och med ännu bättre än de regerande mästarna. Det gäller bara att visa det – gå ut direkt och ge bevis efter bevis på det.
Göra skäl för sitt namn. Det som börjar på S och slutar på K.
Bokstäverna därimellan är för spelarna och ledarna att i kväll fylla i.

1 kommentarer

  1. Så är det.Jag är orolig inför matchen.Har sagt det tidigare:deras uppspel är dåliga, tar tid,har genomskådats sedan länge!Deras , berömda ”ork”…var är den? Deras kraft går till att freda eget mål…sedan finns inte orken och farten FRAMÅT!Varför inte passa ,snabbt framåt(utan en massa bakåtpass..!) och åka rakt fram? In med Olsson,Wingerli..som vågar göra det oväntade!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *