Lasse Johansson: ”Några namn är faktiskt nära nu”

I går gick Skellefteå AIK till sin sjätte raka final. Ja gott folk, det var ingen dröm – de slog till slut hål på det där Växjöspöket och har nu tangerat ett historiskt svenskt slutspelsrekord.
Lasse Johansson var givetvis glad efter match och kanske var det därför han bjöd på så mycket till kollega Tomas Ruuth, vad vet jag, men i alla fall så säger han i en intervju att det är nära med ett par nya spelare nu.
”Jag är här och nu och sliter för att få in några namn som faktiskt är nära nu.” säger den avgående general managern kryptiskt.
Vilka namn kan det då vara han talar om?
Av vad jag har hört, och fått indikationer om, så är det dessa spelare som ligger närmast att presenteras för Skellefteå AIK (få överraskningar).
Gustaf Lindvall, målvakt, Solna AIK.
Kommentar: Som ersättare för Erik Hanses, som lämnar för spel i Dalarna och Leksands IF och Johan Backlund som lägger klubban på hyllan.
Viktor Fasth, målvakt,
Kommentar: En riktigt bra målvakt som dock kört fast i karriären och haft svårt att få kontinuerlig speltid då han de senaste säsongerna bara fått andraspaden. Har i år representerat CSKA Moskva där tanken var att han skulle bli etta men det har bara blivit 20 starter varav ingen match i slutspelet (där laget nu är i final). Ersätter Markus Svensson. Ska enligt uppgifter vara nära övergång till Västerbottens nyblivna finallag.
Henrik Hetta, center, Malmö Redhawks.
Kommentar: En av silly seasons sämst bevarade hemlighet – har varit klar för Skellefteå AIK en längre tid och kommer att presenteras när som helst.

Emil Pettersson, center, MODO.

Kommentar: Skulle fått en nyckelroll i Modos SHL-lag kommande säsong men det gick ju tyvärr som det gick för klubben och den lovande talangen väljer av förståeliga skäl därför att flytta vidare för att utvecklas. Sägs vara klar för Skellefteå AIK.
Jesper Olofsson, forward, Karlskrona HK.
Kommentar: En intressant spelartyp som imponerat i jumbon under säsongen där han faktiskt prickat in en hel del poäng. Kan få nästa lyft i Skellefteå med en roll i en tredje kedja. Sägs vara muntligt överrens.
Joakim Lindström, forward, SKA ST Petersburg.
Kommentar: Skellefteå-supportrarnas kelgris nummer lär nu återvända till Skellefteå efter två halvlyckade säsonger . Förra året i NHL och i år i KHL. Har kontrakt med Skellefteå och har sagt att om det inte blir fortsatt spel i SKA ST Petersburg så blir det en återkomst. Detta samtidigt som ryska medier skriver att klubben inte tänker förlänga med Jocke. Det mesta talar alltså för en efterlängtad comeback.

Oscar Möller, forward, AK Bars Kazan.

Kommentar: Har kontrakt med Skellefteå AIK och agenten har i intervjuer meddelat att det är en återkomst som gäller ifall ingen NHL-klubb erbjuder kontrakt. Har svårt att se hur Möller ska få ett lukrativt och lockande envägskontrakt (vilket är det enda jag misstänker han lär nappa på) och känslan är att han spelar i Skellefteå AIK nästa säsong – som han och hans familj har sagt att de vill och längtat efter.
Som sagt få överraskningar, men detta är vad jag hört och vad det skrivits om.

6 kommentarer

    • haha gör dig själv en tjänst och läs på var Gustaf Lindvall lärde sig spela hockey. Plus att om nu SOLNA aik inte var så in i helvette kassa så kanske några duktiga spelare faktiskt vilja komma dit å spela också..

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *