Bygden dammar av sina finalattiraljer igen – nu gäller det!

Det ligger något i luften – en förväntan, hunger och längtan som kan mäta sig med våren 2013. Finalförlusten från i våras har gjort att den där, redan omnämnda, hungern återfunnit sin plats i bygdens torp och inom Templets allra heligaste väggar har de som ska göra det möjligt laddat om batterierna efter den fullkomligt helgalna matchserien mot Växjö Lakers.

Sex säsonger i följd har staden skrudat om till finalstuk och finalattiraljerna har knappt hunnit börja damma innan de ska fram igen – jag vågar dock påstå att den stundande finalen är den helt klart häftigaste sedan Löfbergs Lila Arena stod värd för lagets första finalframträdande på flera decennier.

Två jämnbördiga lag som under säsongen varit de klart starkaste från mitten av september fram till idag och att det är landets två bästa lag råder det inga tvivel om, även om Växjö Lakers lätt hade platsat här i slutspelets absoluta skede av avgörande. För första gången sedan finalserien mot Brynäs IF känner jag att det inte räcker för Skellefteå AIK att spela bra.

Vad jag menar med det är att mot de tidigare finalmotstånderna har Skellefteå på förhand känts som det absolut starkare laget och att ”om de bara spelar på sin fulla förmåga kommer de vinna”. Nu. Mot Frölunda HC. Då känns det inte längre så – här kan en perfekt dag på jobbet ändå inte vara god nog då motståndet håller minst lika bra klass på samtliga lagdelar. Över alla fyra formationer. Därför känns denna matchserie helt omöjlig att tippa och jag kommer också avstå från detta.

På förhand ser jag ingen solklar favorit även om vissa delar talar för vissa lag. Här kommer det istället handla om marginaler, små detaljer och faktiskt också om vilket lag som hittar flytet. Skellefteå AIK har allt för att stå som ett segrande lag inom fem till tolv dagar. Men det har Frölunda också.

Hur som helst – är det inte underbart att säsongen fortfarande är just en säsong. Med ett skarpare numerärt överläge hade Växjö kunnat skicka västerbottningarna till en annan säsong senast – Silly Season.

35 minuter kvar. Ge mig allt vad ishockeyn står för, och lite mer där till.

SLÄPP PUCKEN!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *