Frölundastjärnan hyllar Skellefteå AIK: ”En fantastisk förening. De verkar ha något i vattnet här uppe”

13090403_1692970630954460_1216863930_n

SM-guld, sitt första i karriären och klubbens första på elva år – Robin Figren var så klart på sitt bästa humör när han med cigarren, eller cigarrrrrren som han själv skulle ha sagt, i munnen stannade av ett par minuter för att snacka. Den stora Twitter-profilen, som legat lågt den senaste tiden för att ha fokus på uppgiften, lovade att med bestämdhet ta över sociala medier igen. Med start i kväll.
– Haha ja nu ska jag ta över Twitter igen. Jag börjar redan nu.

Själv har Figren fört en anonym tillvaro på isen i finalen men med Lasch och Lehkonen i högform räckte det så för Frölunda som alltså blev svenska mästare efter en säsong där de totalt sett varit det klart bästa laget. Efter match kom dock kvällens första, och enda, tunga uppgift då Robin hamnade framför en av hans bättre vänner, Patrik Zackrisson, i ledet när lagen tackade varandra.
– Man hinner inte med att byta så många ord men det är en av mina närmsta vänner och jag unnar honom ett SM-guld. Hoppas jag får dela en öl med honom i sommar ändå.

Vad säger du annars om Skellefteå som motstånd?
– Det är helt klart Sveriges två bästa lag som möts. Det är en fantastisk förening och jag vet egentligen hur man ska beskriva dem. Alla deras finaler, seriesegrar och SM-guld talar väl egentligen sitt tydliga språk. De verkar definitivt ha något i vattnet här uppe, sa Figren och fortsatte:
– Det har varit lite som att stå och skuggboxas med sin spegelbild, jag tycker vi är de två lag som spelar roligast ishockey och det har varit en jämn matchserie.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *