Så bör Skellefteå AIK ställa upp

Skellefteå AIK:s laguppställning har efter den hektiska veckan med spelarpresentationer varje dag börjat närma sig komplett – ett par pusselbitar saknas men vi kan ändå redan nu börja fundera över hur laget ställer upp nästa säsong. (Givetvis förutsatt att ingen skadas, köps upp av NHL/KHL eller dylik anledning till långvarig eller permanent frånvaro).

Med en hel del stenar vända och fler än ett par avvägningar kommer jag fram till att Fredrik Öberg bör ställa upp sitt lag något så här, och att Mikael Lindgren bör lägga det sista krutet på en back av Anton Lindholm mått. Mycket talar ju som sagt för att Varuträsk-sonen är förlorad då han med stor sannolikhet lär ges en möjlighet att spela sig in i NHL till nästa säsong. Visserligen har mycket pekat mot att Johan Alm vänder hemåt igen, något som bland annat MrMadhawk avslöjade för ett par veckor sedan, men de senaste rapporterna från andra sidan gör gällande att det lagts på is för tillfället då Alm möjligt ges en ny chans. Information har också nått mig att förhandlingarna avtagit då Nashville ännu spelar slutspel, men ingen information har gått att nå som säger att en övergång närmar sig. Hur som helst, en back måste in i laget.

Framöver i ledet ser det onekligen riktigt bra ut för silvermedaljörerna, för all del har spelare som Patrik Zackrisson, Janne Pesonen, John Norman lämnat laget för utländska äventyr. Dessa spelarförluster svider dock inte alls speciellt mycket då laget fått in spelare som med råge ersätter de flyktade – Joakim Lindström och Oscar Möller själva är nog för att täcka upp de allra flesta spelartapp på den här nivån, om vi säger så.
Utöver superduon har även en trio superintressanta plockats in och är det någon lagdel som Skellefteå AIK:s ansvariga och supporters ej behöver oroa sig över är det den. Ändå har jag skrivit att jag tycker laget saknar en förstacenter. Varför? Pär Lindholm kan med råge axla en roll som center mellan Möller/Lindström, ja han skulle nog till och med kunna bli en av hela seriens främsta centers i den omgivningen och dessutom vara ett komplement som gjutet för den kedjan. Kusmarks stolthet har exakt alla attributer som den tredje länken mellan superduon som krävs för att göra den komplett, faktiskt.
Däremot känner jag att en centerlinje med Pär Lindholm, Emil Pettersson, Henrik Hetta och Andreas Wingerli blir något för orutinerad, det krävs den där lite mer erfarna spelartypen som redan spelat flera säsonger som förstacenter, han som vet vad som krävs och är redo att axla allt tryck som faktiskt läggs mot den spelaren i laget. Drömvärvningen? Mattias Sjögren. Han känner Lindström/Möller väl då de bland annat bildat en fruktad kedja i ishockey-VM, men även då han den gångna säsongen delade omklädningsrum med Möller. Nu är det ett långskott att få in Sjögren då han sitter på ett kontrakt med AK Bars Kazan över kommande säsong. Men någonstans i det skiktet bör Mikael Lindgrens sikte vara fäst.

Nu tycker jag också att en ny förstamålvakt bör värvas in för att ge laget ro, att gå in i en säsong utan en uttalad förstamålvakt och med två oprövade kort är inte optimalt – och optimalt är vad ett lag som förlorat två raka SM-guld bör sträva efter. Men ledningen har en stenhård tro på målvaktsparet och ptja, ge dem en chans. Likt väl som det kan bli en superflopp kan det ju faktiskt bli en stor succé. Inget nytt lär hur som helst värvas in innan omgång 20, så det här är vad som kommer att finnas tillgängligt till en början:

Erik Hanses, Gustaf Lindvall

Tim Heed – Alexander Urbom
Niclas Burström – Ny back *
Fredrik Lindgren – Sebastian Aho
Filip Berglund

Joakim Lindström – Ny förstacenter * – Oscar Möller
Mattias Ritola – Emil Pettersson – Andrew Calof
Jesper Olofsson – Pär Lindholm – Jimmie Ericsson
Sebastian Ohlsson – Henrik Hetta – Andreas Wingerli
Adam Pettersson

Powerplay 1
Tim Heed – Joakim Lindström
Oscar Möller – Jimmie Ericsson – Mattias Ritola
Lindström på sin vanliga Lindström-position, Möller och Heed som direktskyttar på passen som lär matas från Lindström och Ritola. Ericsson på kontoret.

Powerplay 2
Sebastian Aho – Andrew Calof
Jesper Olofsson – Ny förstacenter – Emil Pettersson
Aho har förtjänat en permanent roll i ett PP och kan dessutom blomstra om förtroendet ges. Får ankar-rollen från blå med Calof och Olofsson på var sin sida. 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *