Fem favoriter till att vinna SHL:s poängliga – och tio utmanare

SHL kommer att krylla av stjärnor i vinter och kampen om att vinna poängligan tightare än någonsin – Elithockeybloggen har nu listat de fem största favoriterna och tio främsta utmanarna till den individuellt åtråvärda titeln, som i fjol vanns av Frölundas Ryan Lasch.

LÄS MER: Fem punkter som talar för Skellefteå AIK i kampen om Le Mat.

Dessa fem förväntas ha störst chans att göra flest poäng och vinna poängligan i SHL 2016/2017:

Jocke

Foto: TT

1/ Joakim Lindström – Har i sina fyra senaste säsonger i SHL skjutit 197 poäng på 183 matcher vilket ger ett mäktigt poängsnitt på 1,07 p/per match – återvänder i år efter två tunga år i NHL och KHL där det aldrig riktigt lossnade för Jocke. Gör sällan en dålig match och med mycket att bevisa efter de två senaste åren lär poängen ramla in i en rasande takt. Stor favorit att vinna poängligan.

platt

Geoff Platt, Växjö Lakers, här i den vitryska landslagsdressen. FOTO: TT

2/ Geoff Platt – Visar upp en mäktig statistik från de senaste säsongerna i KHL där han varit en pålitlig poängplockare i världens näst bästa liga – är fortfarande i en bra ålder och med den fina omgivning Växjö kan erbjuda lär poängen fortsätta att ösas in av Vitryss-kanadensaren.

Mathis

Mathis Olimb, nu i Linköpings HC. FOTO: TT

3/  Mathis Olimb – Norrmannen gjorde stor succé senast i SHL då han var en av Frölundas främsta poängplockare – när han nu utgör spjutspetsen i Linköpings löjligt starka offensiv kommer poängen att fortsätta komma. Kommer att omges av två riktigt skickliga spelare vilket bäddar för succé även i vinter.

ARTTURI

FOTO: TT.

4/ Artturi Lehkonen – Var slutspelets kanske bästa spelare och visade där vilken otrolig begåvning han besitter, framförallt i målskyttet då pucken allt som oftast satt i krysset när lägen gavs. Är till årets säsong utlånad av Montreal Canadiéns och med ett NHL-kontrakt på spel lär finländaren vilja visa sig från sin bästa sida. Är säker på att det blir stor succé.

Möller

FOTO: TT

5/ Oscar Möller – Rapporter gör gällande att Möller ser bättre tränad ut än någonsin förut och med den skottvilja han besitter är chansen stor att han blir hela seriens främsta målskytt. Kommer att bilda ett dominant radarpar med Jocke Lindström – en duo som känner varandra väl och vet exakt var de har varandra på isen.

Övriga utmanare:

Tomas Zaborsky, Brynäs IF.
Simon Hjalmarsson, Frölunda HC.
Victor Olofsson, Frölunda HC.Garrett Roe, Linköpings HC.
Bill Sweatt, Luleå HF.
Ilari Filppula, Malmö Redhawks.
Andrew Calof, Skellefteå AIK.
Emil Pettersson, Skellefteå AIK.
Dennis Everberg, Växjö Lakers.
Robert Rosén, Växjö Lakers.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *