Skellefteå AIK kan säkra tredje raka gruppsegern – med ”bara” fem på skadelistan

Det mesta talar för att Skellefteå AIK i kväll säkrar sin tredje raka gruppseger i CHL då Vienna Capitals gästar Skellefteå Kraft Arena – ett möte som hemmalaget bör lämna med tre poäng då försäsongen hittills inte varit speciellt övertygande och laguppställningen till matchen ser riktigt intressant ut.

Vi ser bland annat en förstakedja där nyförvärvet Henrik Hetta placeras in mellan truppens två största stjärnor, Jimmie Ericsson och Joakim Lindström – en förstakedja med potential att skapa en hel del oro i gästernas försvarszon.

Bakom den topptrion hittar vi också en lovande andrakedja med Adam Pettersson, Pär Lindholm och Andrew Calof, där framförallt den sistnämnda ska bli intressant att se då han såhär långt varit lagets vassaste spelare under försäsongen…

… Detta spjuver till kanadick som i sina första träningar för Skellefteå AIK två år sedan var något av den mest sågade värvningen någonsin, och som nu är en av hela seriens målfarligaste spelare med en mer än rimlig chans att vara med i seriens absoluta poängtopp. Mycket tack vare det hårda jobb han lagt ned sedan sin ankomst och hur han dedikerat sig själv, sin kropp, till Stefan Thomson – som i sin tur format en spelare av absolut toppklass.

Valet att stanna i Sverige över sommaren, olikt många andra transatlanter i ligan, vittnar om hur mycket Calof dedikerat sig till ändamålet.

Så spelare Skellefteå AIK i kväll:

GustafLindvall, (Jonathan Stålberg)

Niclas Burström – Sebastian Aho
Emil Djuse – Marcus Pettersson
Hugo Danielsson – Filip Berglund
Anton Danielsson

Jimmie Ericsson – Henrik Hetta – Joakim Lindström
Adam Pettersson – Pär Lindholm – Andrew Calof
Jesper Olofsson – Emil Pettersson – Pontus Petterström
Sebastian Ohlsson, Linus Lindström, Andreas Wingerli
Tim Söderlund

Saknas: Joni Ortio, Anton Öhman, Kyle Cumiskey, Johan Alm, Fredrik Lindgren, Oscar Möller, Axel Holmström.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *