Elva spelare lämnade Skellefteå AIK inför årets säsong – så här har de presterat i sina nya klubbar

WEB-SPORT

Så här såg det ut när Skellefteå AIK förlorade den femte finalen på hemmaplan – i år har elva spelare lämnat omklädningsrummet.

Finalförlusten mot Frölunda den 24 april i våras blev den sista kvällen med gänget för flera spelare i den trupp som säkrade klubbens historiska fjärde raka serieseger – totalt har elva spelare som var med i finalen lämnat Skellefteå AIK till årets säsong. Men hur har det gått för dem i sina nya klubbadresser? Det har Elithockeybloggen svaret på.

#37 John Norman – sköt i fjol 55 poäng på 63 matcher och var lagets kanske bästa forward sett över hela säsongen, nu i Torpedo Nizhny Novgorod där han inlett KHL-säsongen med blott ett assist på sju matcher. Spelade i förstakedjan i premiäromgången när man vann mot Dinamo Riga med 2-0 men har efter det halkat allt längre ned i laget och när man besegrade Medvescak Zagreb fick Norman bara elva minuter på isen.

#9 Patrik Zackrisson – var lagets främsta poängplockare i fjol med 58 poäng på 68 spelade matcher, nu i HC Lugano i den schweiziska högstaligan där han på två matcher skrapat ihop en assist.

#35 Markus Svensson – var i fjol SHL:s bästa målvakt och bar under långa stunder Skellefteå AIK på sina axlar med ett fantastiskt målvaktsspel, nu i Spartak Moskva där han startat fem av laget sju matcher och vunnit tre av dem. Höll nollan i sin tredje match mot Medvescak Zagreb på bortaplan och har hittills noterats för en räddningsprocent på .937.

#52 Arvid Lundberg – gjorde i fjol sju poäng på 60 matcher och stod för sin kanske bästa säsong i Skellefteå AIK. Nu återfinns Ursviks-sonen i favorittippade Växjö Lakers där han på fyra matcher i CHL ännu inte noterats för ett poäng. Har under försäsongen matchats ihop med Eric Martinsson, en av fjolårets stora utropstecken i SHL.

#20 Erik Forssell – gjorde i fjol över 20 poäng för nionde säsongen i rad i Skellefteå AIK:s dress och noterades totalt för 30 poäng på 64 matcher där höjdpunkten på säsongen så klart var när han avgjorde sjunde och avgörande matchen mot Växjö Lakers i förlängning. Ett mål som tog Skellefteå till final. I år återfinns han i Malmö Redhawks där han ännu inte gjort en tävlingsmatch men i lagets fem träningsmatcher har han samlat på sig tre poäng fördelat på två mål och ett assist.

#13 Mattias Ritola – gjorde stor succé i Skellefteå AIK i fjol då han sköt 45 poäng på 49 matcher och imponerade stort med sin spelskicklighet, bröt något oväntat kontraktet i somras och skrev istället på för HC Fribourg-Gottéron där han på två seriematcher gjort två assistpoäng.

#22 Janne Pesonen – blev en stor publikfavorit i Skellefteå som en pålitlig poängplockare, hade dock svårt att återhämta sig efter handskadan i fjol och kunde inte hitta formen i slutspelet. Det blev 30 poäng på 37 matcher. I år spelar också han i Schweiz där han har ett korttidskontrakt med HC Ambri-Piotta, en klubb han skjutit ett mål för på tre matcher.

#55 Alexander Urbom – var ofta en måltavla för haters i Skellefteå då han under grundserien hade en förmåga att dra på sig onödiga utvisningar. I slutspelet steppade han dock upp och tillhörde en av lagets absolut främsta spelare, speciellt i finalen där han gjorde livet tufft för motståndarna. Sköt sju poäng på 60 matcher och är nu utlånad till Djurgårdens IF där han på fyra matcher i CHL dragit på sig tre utvisningar.

Spelare som ännu inte debuterat för sina nya klubbar: Martin Lundberg (Chicago Blackhawks), Anton Lindholm (Colorado Avalanche), Tim Heed (San Jose Sharks), Erik Hanses (klubb ej klar).

2 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *