Sylwander överklagar domen istället får att ta sitt förtjänta straff – Rögles tredje överklagan på två år

Daniel Sylwander straffades med fem matchers avstängning och 18 4000 kronor i böter efter den fula tacklingen på Nicklas Jadeland i tidernas Skånederby den gångna helgen – nu väljer han själv att överklaga domen, något som börjar bli en beklaglig tradition från Rögle bandyklubbs sida. Skärp er.

Vi har sett det allt för ofta, ja sanningen är att i fjol eskalerade antalet huvudtacklingar i SHL och avstängningarna kommer i en stridare ström än Skellefteälven när vintern möter vår.

Något jag, och många med mig, finner ytterst otrevligt då just huvudtacklingar är något som absolut inte hör hemma på en ishockeyplan, i vissa fall ger det problem för spelare som senare tvingas lägga av alldeles för tidigt.

Problem som ”tas med” in i privatlivet, som gör att en liten flicka får se sin mamma/pappa sittandes vid sidan av lekparken istället för vid sin sida i klätterställningen.

Därför är det av sån oerhörd vikt att spelare tar sitt ansvar ute på isen, visar den respekt som fordras och i den bästa av världar håller sig ifrån en utdelad huvudtackling – men nu lever vi inte i en perfekt värld, något vi i stort sett varje vecka påminns om.

Men att inte ens ta sitt ansvar och visa respekt efter match, fan. Jag blir så less.

Nu har Daniel Sylwander alltså överklagat sin dom efter den tackling han delade ut mot Malmö Redhawks tre dagar sedan – en tackling han hävdar var olycklig då han enligt egen utsago inte ens såg Nicklas Jadeland. Ett påstående jag finner ytterst hårdsmält då vi människor har ett väl utvecklat periferseende och om Sylwander klarar av att hantera en korsning bakom ratten, ja då ska han tio gånger av tio ha sett Malmöspelaren komma och kunnat undvika den smäll som hade kunnat sluta värre än den gjorde.

LÄS MER: Sylwander överklagar avstängningen

Stå för vad du gjort, ta ditt straff och dra lärdom – det enda rätta att göra i en situation som denna. Men nej, istället ska en rimlig dom överklagas och fokuset ligga på att komma i spel tidigare än planerat när fokuset bör vara på hur du som spelare i framtiden kan undvika att dela ut tacklingar som den du blivit avstängd för.

Kanske hade Sylwander accepterat sin dom om han hade funnits i ett annat lag, det låter jag dock vara osagt, men faktum är att det sedan våren 2015 kommit tre överklaganden från bandyklubben angående avstängningar på spelare från laget.

Vi har dels Taylor Matson som i fjol bestraffades för diving, där klubbdirektören rasade och gick ut med att han också skulle betala spelarens böter.

Sen har vi Deveauxgate, där vi fick se svensk ishockeys kanske värsta övergrepp på många år, som också överklagades från spelarens håll – och där en motanmälan kom mot Västerås IK:s Per Helmersson.

Och så nu, när Sylwander inte accepterar den sits han själv satt sig i med sitt oerhört respektlösa agerande på isen.

Givetvis påverkar det som spelare när en ser sin klubb överklaga andra domar, lika mycket som att ett ungdomslag tar efter en tränare som alltid skriker mot domaren.

Kanske bör klubben se på sina SHL-kollegor från Göteborg och Skellefteå, där såväl Roger Rönnberg som Bert Robertsson fördömt sina egna spelare efter liknande förseelser och bland annat minns jag ett citat från just Bert om Jimmie Ericssons avstängning (där Jimmie själv också visade gott omdöme efter match, och tog sitt straff)

– Sånt hör inte hemma på en ishockeyplan och vi accepterar straffet då vi inte vill se sånt.

Se och lär, Daniel Sylwander.

 

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *