Go East

Det kan egentligen inte bli så mycket bättre än en internationell fotbollsturnering på sommaren. När Polen kickar igång hemma mot Grekland den 8 juni 2012 är det startskottet på en månadslång fest. Soffan kommer bli mitt hem den kommande månaden och europamästerskapen kommer vara min underhållning. Min räddning dessutom. Det vakuum som kan uppstå om somrarna är svårt att fylla. Abstinensen efter högkvalificerad fotboll kan vara rejäl och därför kan jag knappt bärga mig av spänning och förväntan. En hel världs blickar kommer att riktas mot Polen och Ukraina under en månad och årets turnering är oerhört intressant på många sätt.

Ska Spanien ta sin tredje raka mästerskapstitel?

Får Umeås stolthet Micke Lustig speltid?

Kan Hodgson förvandla England till vinnare?

Och lyckas Polen och Ukraina arrangera turneringen på ett bra sätt?

Frågorna är många. Än finns det inga svar. De kommer uppenbara sig under den kommande månaden.

Jag ska följa den här turneringen ur ett soffperspektiv och givetvis heja fram Sverige. Men fokus på den här bloggen kommer inte alls enbart ligga på Sverige. I mitt intresse ligger det mesta. Får Jakub Błaszczykowski sitt internationella genombrott? Och kan James McClean fullborda sin sensationella karriärsutveckling med ett lyckat mästerskap t.ex?

Och visst vore det underbart med en blågul framgång. Även om skepsisen är stor så ger mästerskap som denna en möjlighet att förenas med en hel nation om en stor dröm. Och precis som Loreen gjorde vill även jag få möjlighet att euforiskt jubla ut min glädje i Östeuropa.

Jag kommer under EM-turneringens gång blogga här och hoppas bjuda på en intressant blogg med fokus på egna analyser, känslor och åsikter kring den månadslånga fest vi har att se fram emot!

Do zobaczenia wkrótce

До швидкої зустрічі

På återseende

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *