Fiasko

Denna blogg ska egentligen handla om Vännäs, Teg och Löven men efter den första dagen av hockey-vm känner jag att jag måste gå från ämnet i detta inlägg!

3471. Jag skriver det ingen, 3471! Där har ni publiksnittet i de tre första matcherna. Då ska man även ha i åtanke att efter höga burop från publiken när publiksiffran på dryga 5000 personer presenterades mellan Sverige-Norge, höjdes den två gånger. Pinsamt! Fast det mest pinsamma var publiksiffran i första matchen mellan Tyskland-Italien. Den lockade mäktiga 1061 åskådare.

Vad har gått fel? Hatar svenska folket hockey? Nej, absolut inte. Men när förbundet har lagt ett pris på biljetterna som är dubbelt så dyra som Anaheim i NHL tar är det inte så konstigt att ingen vill komma. Tänk en familj på fyra personer som gillar hockey och vill ha bra platser och ska punga ut 6000 kr. Inte så troligt!

Så för att slippa bli utskämda för hela hockeyvärlden bör förbundet agera omgående. Om Kazakstan-Tyskland i junior-VM lockar 19800 åskadare i Kanada borde Lettland-Ryssland som spelas i dag kunna locka 5000…. Men tyvärr har nog förbundet skrämt bort alla Letter som har förgyllt alla VM jag har varit på.

Läget i Div1 då, inget nytt att berätta. Ska försöka kräva fram något under dagen. Men eftersom jag har lite annat att stå kan jag inte lova något.

Ha de gott så länge!

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *