De måste utnyttja resurserna

Turerna kring Björklöven och deras klubbdirektörer har varit många. Det är nästan lika vanligt att man byter personerna som sitter på den posten som att jag byter kalsonger. Om man ser på klubbarna i elitserien har det lyckats med något som Björklöven fatalt har misslyckats med de senaste år-tioendet. Kontinuitet på de tunga ledarposterna och att de har hittat folk som vet hur en förening ska skötas samtidigt som de är bra affärsmän.

Jag tog en kort snack med mannen som hade stor del i att räddningsauktionen lyckades när Löven lämnade in konkursansökan, Johan Björk, och han är smått oroad över Björklövens framtid.

– För att få upp Björklöven i seriesystemet behövs det att man får in en med kapital, då kan det ta två år. Men som Björklöven håller på att utvecklas blir jag inte förvånad om det tar åtta år. De måste få ordning på det sportsliga och ta till vara på den kunskap som finns i stan. Varför inte ta in ”Virus” som mentor igen. Det finns nog ingen som har lika stort hockeykunnande som han i denna stad. Sedan tycker det är märkligt att både Igor och Sasja har gått via Vännäs till KHL. Dessa killar skulle Löven ha tagit hand om, säger Johan Björk och fortsätter:

– När Björklöven var som bäst hade de alltid tunga namn i föreningen vilket ledde till att man kunde locka till sig toppspelarna. Nu är det inte det lättaste när man spelar i division 1 men jag säger det igen, de måste utnyttja resurserna som finns. Inget ont i Blixt, men en bra sportchef blir man inte över en natt utan han måste få stöttning och rådgivning.

Du ska inte ta över rollen som klubbdirektör?

– Nej, jag har mitt företag att sköta. Just nu är det fullt upp med European Trophy, Fotbolls-EM och OS. Det får räcka!

Har du hört några rykten på spelarmarknaden om Björklöven?

– Nej ingenting. Jag hör mer om Teg och deras fina arbete trots de små resurserna, avslutar Björk.

5 kommentarer

  1. Ord från en bitter man som inte längre har en roll kvar i föreningen. Virus hit och Sasja dit. Same old, same old. Ser fram emot att se vem man hittar som tar Lövens nedskrivna planer vidare i samma riktning. Kontinuitet sitter inte bara i person. Älska Löven.

    • Det enda Löven kontinuerligt gjort senaste åren är att värva dåligt. Så väl på spelar-, ledar- och organisationssidan. Dagen man prickar rätt så kommer resultaten att komma av sig själv. Eriks analys är bra och jag håller helt med att en sån som Jimmy Blixt behöver hjälp då han helt saknar erfarenhet.

      Vad jag hört så kommer inte Engman att ersättas med en ny klubbchef. Funktionen kommer att delas i organisationen.

  2. Håller med om att man borde jobbat för att få in sasja och igor organisationen. Kasst att sumpa dom.

  3. Håller med någon ovanstående talare , Björk är en bitter gubbe som inte är en sådan frälsare för löven som påståtts . Räddningsaktionen som gjordes var till stor del att göra om skulder till avbetalningsplaner . Det sades tydligt på ett årsmöte , skulder som Engman och Bertil sen har varit tvugna att jobba bort .Sen att tro att tex Igor och Sasja hade blivit några frälsare är naivt , Sasja har som tränare fått sparken från alla tränaruppdrag han haft .

  4. Skönt att någon förstår att detta gnäll från Björk går inte ta på allvar. Som sagt, han är bitter. Vi får inte glömma att han dragit in mycket pengar till föreningen; men jag misstänker att han tjänat minst lika mycket själv på föreningens vägar… Det finns en orsak varför Sasja tränar ett lag som var i div 2 förra året; han var en av de bästa spelarna i världen, men han är INTE bra som tränare.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *