Asplöven vs Borås

I och med att rekonstruktionen gick igenom för Borås så lever hoppet vidare för dem och det verkar nästan som att de har tagit ut seger i förskott. Läs mer här. Björklöven var i en liknande situation för ganska exakt två år sedan. Den stora skillnaden är att Löven hade begärt sig själva i konkurs efter att man hade blivit nekad en rekonstruktion. Men trots uppvisat positivt kapital gick det inte hem hos hockeyallsvenska nämnden. Utan de sa i ett pressmeddelande:

–”Idrottsrörelsen har på senare tid skärpt kraven på ekonomisk stabilitet för föreningar som deltar i de högsta serierna i olika sporter. Björklöven AB, som misslyckats med det inledande frivilliga och det sedan påbörjade lagreglerade rekonstruktionsförfarandet har i praktiken nyttjat konkursen som medel för att komma ur en obeståndssituation och genomföra den redovisade uppgörelsen med sina borgenärer”,  De tyckte även att Björklöven fått för lång tid på sig att räta till ekonomin. ”Detta är enligt nämndens mening inte förenligt med reglementets krav på ekonomisk stabilitet.” Mer om det kan ni läsa här.

Bloggen tror att Asplöven fortfarande kan fortsätta hoppas om en plats i Allsvenskan, även om Borås är ett litet steg närmre.

 

1 kommentarer

  1. Googla gärna fram artiklarna kring när ordföranden i Sundsvall Hockey (även god vän med flera i nämnden) gick ut och skrev före beslutet ett öppet brev om det här och krävde att Björklöven inte skulle få vara kvar pga ”dopning”. Du borde under folkbladets namn kunna få tag på honom och undra varför han inte är lika aktiv nu och om det eventuellt kan ha att göra med att Sundsvall inte kan dra vinning av det längre…

    Det är INGEN skillnad på en rekonstruktion och en konkurs som överklagats av sig själv och därmed aldrig rent juridiskt varit en konkurs. En rekonstruktion används på precis samma sätt för att ta sig ur en obeståndssituation.

    /SUNDSVALL – VI GLÖMMER ALDRIG

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *