Ingen större skillnad

Jag ringde upp Peter Bergkvist, som blev kanslichef efter att Johan Engman sade upp sin tjänst som VD, och kollade läget hur det var med honom och vad han nya tjänst innebär.

Kan du berätta kortfattat vem du är för de som inte vet?

– Jag började min anställning inom Björklövenkoncernen 2001, då som VD för arenabolaget, Umeå Arena. 2006 sade jag upp mig från den tjänsten i samband med att Björklöven AB bildades och man fick en koncern-VD i Bedros. Då blev jag administrativ chef för arenan istället och var det tills kommunen tog över arenan 2009. En av arbetsuppgifter var ju att ansvara för alla evenemang i arenan. Efter att kommun tog över arenan fick jag samma tjänst på kansliet i Björklöven. Före Björklöven var jag yrkesofficer på gamla K4, säger Peter Bergkvist.

Du gör ditt elfte år inom Björklöven, hur har dessa år varit?

– Det har varit väldigt utmanande och roligt. Främst att gå från en statlig organisation till en privat och en förening. Personligen tycker jag att jag har lyckats bra med mina uppdrag.

Vad skiljer sig din post nu mot vad du hade tidigare?

– Inte så mycket. Det är främst att jag har firmateckning och attesträtt inom förningen. Vi har ju en styrelse och VD som alla beslut går igenom och som jag bollar med om jag får något som är utanför mina ramar. Sedan sitter jag med som adjungerad i styrelsen och lämnar rapporter om ekonomin men jag har inget med sporten att göra.

Om du skulle få förfrågan att ta denna tjänst permanent, skulle du tacka ja?

– Det har jag inte tänkt på. Det är sagt att detta är en tillfällig lösning och jag har inte fått någon konkret fråga. Men om jag sköter mina kort rätt så kanske.

När du inte sitter på kansliet vad gör du då?

– Då är det flugfiske och familjen som gäller. Bästa fiske finner jag i de övre delarna av Piteälven. Men jag har hunnit fylla 66år så jag beger mig inte på lika långa strapatser. Inte för att inte klara det rent fysiskt utan man är ju inte 30 år längre.

Tack Peter för att du tog dig tid!

– Tack själv.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *