Inför Piteå HC – Vännäs HC

Vännäs öppnade Division 1-spelet med att ta två fina poäng hemma mot Teg. I kväll väntar en tuff bortamatch mot Piteå.

– Det ska bli roligt och intressant att möta Piteå. Vi har bara mött Teg från vår serie på försäsongen så det är svårt att veta vart vi och motståndarna står. Jag tror det kommer bli en rolig och fartfylld match och det vi kommer ta med oss från Tegsmatchen är vårt försvarsspel och att vi byggde upp spelet på ett bra sätt bakifrån och fick därmed in puckarna i anfallszon med fart. I veckan har vi prata mer om hur vi vill agera i anfallszonen. Nyckel till vinst tror jag blir att hålla oss bort från utvisningar då de brukar ha ett ruskigt powerplay anfört av ”Stralla” (Niklas Strandberg) och ”Ragge” (Daniel Olofsson). De har även fått in Waldehagen och Anton Swanström, så det gäller att vi inte drar på oss några onödiga utvisningar, säger tränare Patrik Degerman.

Truppen:

Joakim Mortiz gjorde en mycket bra match mot Teg och får fortsatt förtroende. Utöver att Jeff Lundberg, Cevin Johansson och Tobias Ekström var borta mot Teg har Vännäs till dagens match fått tre manfall ytterligare. Det är Daniel Andersson som fick ett befarat fotbrott i måndags, Hampus Åsell (sjuk) och lagkaptenen Samuel Aho. In kommer dock nyförvärvet Pontus Johansson. Anthony Scarpino kommer resa med och Vännäs tror och hoppas att han kommer hinna bli spelklar.

Notera att:

Piteå och Vännäs har inte mötts i seriesammanhang sedan säsongen 93/94 då båda var i gamla Division 1 (nuvarande Allsvenskan).

Tips:

5-2 till Piteå.

Nedsläpp:

19:00 i LF Arena.

1 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *