”Just nu vill bara att förbundet ska börja prata”

Vi tar ett till inlägg om den eventuella domarstrejken.

Läste som sagt i BLT att domarchef Peter Andersson hade uttalat sig om att flytta upp distriktsdomare i ettan. Jag ringde till Ettans domarklubbs ordförande, Christian Hald för att höra vad han säger.

– Vi har varit i kontakt med landets distriktsdomare och bett dem att stötta oss i detta. Jag bode tror och hoppas att de kommer göra så, men jag kan inte garantera att alla tänker så. Vissa vill nog ta chansen att få döma i ettan.

Förbundet säger att ni kontaktade dem först den 7/8, stämmer det?

– Nej! Vi kontaktade dem första gången redan i början eller mitten av juni och sa att vi ville vara med och förhandla om årets arvode men fick ett nej. När vi började ställa krav i augusti så fick vi besked om att arvodet redan var satt, men arvodena kom inte ut förrän ett par veckor efter det. De har alltså satt arvodena i vetskap att vi vill vara med och förhandla men inte lyssnat på oss. Vi har hela tiden fått kalla handen, säger Hald.

Det är inte en superhög höjning ni är ute efter men är ni beredda på att rucka på priset eller är ni benhårda?

– Vårt främsta mål är att Förbundet ska börja prata med oss. Vi vill höra vad de kan erbjuda tills nästa säsong och därefter eventuellt ändra våra krav. Man ska också ha i åtanke på att förbundet har de senaste åren chockhöjt priset på vår utbildning men har höjt vårt arvode med 50 kr. Vårt mål är att detta ska lösa sig och att det ska spelas hockey, men då måste också förbundet vara beredd att bjuda på sig, avslutar Hald.

 

2 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *