Äntligen! (uppdaterad)

Jag säger som Gert Fylking, ÄNTLIGEN! När allt såg som mörkast ut kom ett pressmeddelande från ingenstans att konflikten är löst. Följande står i det:

Svenska Ishockeyförbundet och Svenska Förbundsdomarföreningen, SFDF, har i dag, tisdag, gjort en överenskommelse som båda parter är nöjda med. Uppgörelsen är positiv i ett framtida samarbete. Detta betyder också att alla matcher kommer att spelas som planerat under onsdagen.

Dåså. Nu kan vi återgå till det normala och fokusera vad som händer på isen istället för detta. Skönt!

Eftersom detta blev en sådan kovändning börjar man funderar om dagens inställda möte bara var ett spel för galleriet (var de redan överens?) eller tog förbundet förnuftet till fånga och äntligen lyssnade på vad dommaren hade att säga. Ett tredje alternativ finns också. Styrelsen i SFDF blev satt under en sådan press att de inte våga stå emot längre?

Genast efter jag publicerade detta fick jag in mail från domare. Ingen ettadomare har än så länge fått reda på vad det nya avtalet säger och att två domare som dömer i ettan men är coming-killar i Allsvenskan har i dag blivit av med sina matcher i Allsvenskan. Så jag gissar på att SIF körde på alternativ tre. Hot och förföljelser.

 

1 kommentarer

  1. Att domarna vann känns osannolikt. Frågan är om de fick något klart till nästa år eller om man bara lovats att få ha något att säga till om när nästa år planeras.

    Oavsett vad så är det skönt att allt är löst.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *