Matcher kommer ställas in

Bloggen har tagit del av uppgifter där domarchefen Peter Andersson bekräftar att matcher kommer ställas in i morgon. Nu är frågan hur många det blir och vilka? Det verkar som att Regions Norrs distriktsdomare står enade med domarna i ettan, så jag blir inte förvånad om alla matcher i A-serien ställs in tills vidare.

I samma uppgifter där Peter Andersson bekräftade att matcher kommer att ställas in läsar jag att det var SIF som bjöd in domarena till ett förhandlingsmöte i dag, tisdag. Denna inbjudan kom efter att SFDF tog kontakt med SIF och klargjorde att de ansåg att de måste träffas och diskutera igenom situationen. I helgen meddelade domarna att de hade möjlighet att träffas både måndag, tisdag och onsdag i den här veckan. Domarna rekommenderade att de skulle träffas så tidigt som möjligt i veckan för att ha en så stor chans som möjligt att lösa konflikten innan onsdag så att inga matcher behöver bli inställda. Domarna fick svaret från SIF att de var beredda att träffa dem på onsdag 26/9 men att de enbart var beredda att träffas om domarna tog tillbaka vårt varsel. Domarna svarade återigen att de ville träffas men att de inte kunde dra tillbaka deras varsel enbart för att de fått ett löfte om ett möte.

SIF svarade på detta genom att söndag kväll bjuda in till ett möte på tisdag 25/9 där representanter från SFDF, SIF, Hockeyettan och ADF skulle medverka. SFDF såg framemot att träffas och de såg ljust på att få en lösning som kunde gynna alla parter och leda till ett bra samarbete i framtiden och stärka division 1 hockeyns status.

På måndag eftermiddag, mindre än 24 timmar innan mötet, tog SIF åter kontakt med SFDF och meddelade att de inte längre ville träffa oss om de inte tog tillbaka vårt varsel. SFDF sa återigen att de gärna ville träffas men att de inte kan ta tillbaka varslet innan de fått ett konkret förslag till lösning att ta ställning till.

SIF valde då att ställa in dagens möte.

Min tanke om detta är att SIF ville boka in detta möte i förhoppning om att domarna skulle dra tillbaka varslet och väl på mötet skulle de i vanlig ordning köra över domarna. Men nu fungerade inte den planen och nu tror jag det är plan B som gäller för förbundet, nämligen mer hot och förföljelser som de brukar ta till vid sådana här situationer.

Nu är det inte helt och hållet enbart förbundets fel att situationen är som den är. Det största misstaget domarna gjorde var att när de kontakta förbundet för första gången den 19/6 så valde de att vänta tills den 6/8 till att kontakta dem igen. Då får man räkna med att förbundet inte är så sugna på att förhandla.

Hur som haver så är det bara att hoppas att förbundet och till viss del domarna kastar hink och spaden och kliver upp ur sandlådan. Alla vill att det ska spelas hockey! Då får domarna var beredda att ge mig sig i sina krav och förbundet måste låta sig sätta sig ner och lyssna på domarna!

 

1 kommentarer

  1. Mkt bra skrivet. En tydlig inblick i de olika turerna som ger oss läsare en bättre förståelse för det som händer. Hoppas det löser sig så vi kan få fortsätta se härliga div 1 fighter i vinter!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *