Nu är strejken här? och strejkbrytare

I dag skulle det vara ett möte mellan domarna och Hockeyförbundet, men sent i går ställde förbundet in mötet.

– Svenska ishockeyförbundet har ställt in det. De förklarade att förutsättningarna till ett möte var att domarna drog tillbaka sitt varsel. Det kunde vi inte acceptera, säger Christian Hald, Ordförande i Svenska förbundsdomarföreningen till sportnu.se.

Jag läser på ÖP.se att Östersunds match möt Övik kommer bli av då Johan Ullin (domartillsättare i region norr) och Peter Andersson har fått tag på domare från Gävle. Ni kan läsa mer om det här.

Bloggen har sökt Johan Ullin för att höra hur det blir med A-seriens matcher, men han svarar ej. Det mesta tyder på att flera matcher kommer att ställas in.

Skrämmande att Svenska ishockeyförbundet agerar på detta vis. Om man har accepterat ett möte kan man inte timmarna innan helt plötsligt ändra förutsättningarna. Det är inget annat än oprofessionellt. Nu är inte heller Domarklubben helt fläckfri heller men man kan ju i alla fall tycka att förbundet borde vara så pass vuxna att man kan sätta sig ner i samma rum som domarna och i alla fall lyssna på vad de har att säga. Nä, skrämmande är ordet!

***

Vi tar en positiv nyhet. ”Acke” har skrivit kontrakt med Löven säsongen ut. Dock finns klausul för spel högre upp i seriesystemet. Björklöven hade redan A-seriens bästa backuppsättning, nu är den ännu bättre.

3 kommentarer

  1. Men om de bara ville träffa domarna under förutsättning att varslet drogs tillbaka så är det inte de som inte sköter sig. Vill domarna sätta sig vid bordet så får de helt enkelt skjuta på varslet. Förbundet är tydliga med att de inte kommer att ge vika för hot och strejk.

  2. Men du per. Om Domarna drar tillbaks varslet för att ens få prata med förbundet utan att man kommit överrens om något är ju domarna ganska körda va? Hur tänkte du nu riktigt?

    Syftet med varslet försvinner ju ganska direkt man drar tillbaks det för att ens få till en diskussion….

    • Lycka till nu. Jag tror att domarna kommer tvingas krypa till korset. Förbundet kan nog hålla ut längre. Ett rimligt beslut hade varit att flytta varslet och ha ett möte. Nu kommer det bli spännande att se vad som händer. Jag tror inte domarna går vinnande ur detta. Vissa matcher blir inställda och andra körs med strejkbrytare. Jag tror inte domarna är tillräckligt organiserade för att lyckas med det de vill.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *