Inför Teg-Löven

I kväll smäller det alltså. Den så kallade retromatchen är äntligen här och alla inblandande verkar vara taggade till tänderna, skoj! Vad tror jag om själva matchen då? Ett derby är alltid ett derby och vad som helst kan hända. Men Björklöven får ses som klara favoriter och ska normalt vinna, vilket jag tror de kommer göra. Förhoppningsvis kan Teg bjuda upp till ett riktigt bra motstånd och kriga i 60 minuter för att göra livet surt för Lövenspelarna. Som Lund sa till mig i går:

– Vi kommer till matchen för att vinna. Det kommer bli tufft men man måste våga tro på det.

Tro på det kommer de verkligen göra och extra laddade kommer Tegsspelarna vara i kväll när så förhoppningsvis mycket folk kommer att komma. Nackdelen för Teg är att Löven kommer garanterat vara lika taggade. Så därför tror och hoppas jag att det kommer bli en mycket trevlig och underhållande hockeybatalj.

– Den här matchen är något som det surrats länge om. Hoppas att det blir mycket folk och kul med retrotröjorna, säger Tegs tränare Mattias Lund till sportnu.se.
– Löven är ett väldigt bra lag som vill spela med hög fart och vi måste försöka få ned farten på dem. Det kommer att bli en tuff uppgift och vi måste upp ett par snäpp, fortsätter Lund.

– Vi börjar hitta bättre och bättre vad vi ska göra. Vi börjar få spela lite mer matcher och tar lite mer naturliga beslut på banan, säger Löventränaren Jens Öhman till sportnu.se.
– Nu är det derbymatch, då kommer det in så mycket andra saker, folk som spelat med varandra, och så. Det lär bli en hel del kamp. Sen vill vi föra spelet och ha puckkontroll, vi ska vara på tårna. Sen hoppas vi att det blir mycket folk, fortsätter han.

Till Björklövens hemsida till tränare Öhman såhär:

Om ni inte kan se matchen kan följa den på webben dels på sportnu.se och via webb-tv.

Truppen:

Teg kommer till spel med full trupp, förutom långtidsskadade Per Backlund. Det var ett  frågetecken kring Jimmy Andersson, men han kommer att spela. Tegs mål kommer att vaktas av Marcus Evertsson.

Björklöven saknar Zebastian Possler, Nicklas Johansson och mest troligt William Quist. Frågetecken även kring Jon Palmebjörk.

Notera att:

Löven har endast släppt in nio mål på åtta matcher medan Teg är uppe i 30 insläppta på elva matcher.

Tips:

1-4

Nedsläpp

18:59 släpper Dan Östman pucken. 19:00 släpper Mattias Stenlund pucken och matchen drar igång

Domartrio:

HD: Mattias Stenlund. LM: Marcus Olsson och Johan Sandberg

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *