Utklassningen i Boden

I fredagens derby var det käppar i hjulen för Björklövens offensiv. I dag var det problemet som bortblåst och de vann med hela 0-14. Första perioden slutade 0-1 men sedan kom verkligen ketchupeffekten. Utan att ha sett matchen så kan man konstatera att utklassning är bara förnamnet.

– Skönt att studsa tillbaka efter förlusten mot Teg. Vi har skapat lägen i de tre senaste matcherna före denna, men det har inte riktigt gått vår väg. Så därför var det skönt att det lossnade i dag, säger Jens Öhman.

Var det ni som var extremt bra eller Boden som var extremt dåliga, eller var det en kombination?

– Det är alltid en kombination när det blir sådana här siffror. Vi har snackat mycket om hur vi vill spela och gör det väldigt bra i dag. Vi har en helt annan rörlighet i spelet och det ger betydligt fler alternativ till han som har pucken. Ett bra anfallsspel går hand i hand med ett bra försvarsspel. Vi har haft tre matcher där försvaret varit bra men inte varit helt perfekt även fast vi har släppt in få mål. Men när försvaret är bra får man en helt annan speluppbyggnad. Roligt också att grabbarna fortsätter att spela bra även fast man leder stort. När man gör det är det lätt att man ska börja transportera puck på egen hand. Men vi håller uppe spelet matchen igenom. Nej, det var skönt att lämna gruvan och få komma upp på marknivå igen. Det gäller dock att vi kommer ner på marknivå igen efter den här segern och inte svävar iväg.

Nu väntar derby mot Vännäs på fredag, hur ser veckan ut?

– Ska bli roligt. Vi har haft fyra matcher på nio dagar och i morgon har vi ledigt sen gäller det att ladda inför derbyt på fredag, avslutar Öhman.

Tränare Öhman hade svårt att dela ut kepsarna i dag. Det förstår jag när man har fyra stycken som stod för fyra poäng (Olof Mårs, Stefan Andersson, Jens Persson och Jon Palmebjörk) och tre som stod för tre poäng (Martin Johansson, Russ Moyer och Markus Lundberg).

Matchfakta

Resultat: 0-14 (0-1, 0-7, 0-6)

Målen Löven: Jens Persson 3, Jon Palmebjörk 3, Olof Mårs 2, Linus Boström 2, Russ Moyer, Martin Johansson, Johan Jarl, Stefan Andersson

Skott: 20-79 (6-17, 6-39, 8-23)

Publik: 304

Tre Kepsar: Jens Persson
Två Kepsar: Jon Palmebjörk
En Keps: Russ Moyer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *