Inför Löven-Vännäs

Återigen derbydags i Umeå Arena. Björklövenspelarna har knappt hunnit kliva ur duschen från Tegsderbyt förrän det är dags för derby mot järnvägspojkarna från Vännäs. Senast dessa två lag möttes blev det en resultatmässigt jämn match där Vännäs tog ledningen men Björklöven kunde tillslut vinna med 3-1 efter att ha haft det väldigt svårt att göra mål. Löven är solklara favoriter till dagens match och ska vinna. Förhoppningsvis kan Vännäs återigen bjuda upp till ett bra motstånd så vi får se en trevlig match. Vännäs har de senaste matcherna verkligen tagit hästkliv i spelet och spelade ut Kiruna i lördags.

Såhär säger Jens Öhman om matchen:

Vännäs tränare, Patrik Degerman, om matchen:

– Detta är den tuffaste matchen i serien, Björklöven borta. Jag tycker vi har de senaste matcherna visat att vi kan ge alla lag i serien en hård match. Piteå borta förra veckan är vi bara millimeter från att få med oss en poäng. Sedan tar vi med oss den matchen till Kirunamatchen och vinner. Vi förlorar med 3-1 senast mot Björklöven och förhoppningsvis kan vi förbättra resultatet i dag.

Trupperna:

Björklöven saknar Alexander Eriksson, Mikael Persson-Riis och Johan Jarl som är skadade men alla är på väg tillbaka. Fattas gör även som bekant Jesper Ericson som är utlånad till Teg. Petter Sandström vaktar kassen i kväll.

I Vännäs är Tobias Göransson tillbaka i spel och de saknar ”bara” långtidsskadade Daniel Andersson som har fått tagit av gipset på foten och Johan Bölander. Joakim Moritz kommer vakta kassen för Vännäs.

Notera att:

Vännäs har flyttat upp ännu en spelare född 1995. Det är Samuel Lundberg som får göra A-lagsdebut

Tips: 

4-1

Nedsläpp:

19:00 i Umeå Arena

Domartrio:

HD: Joakim Bodén. LM: Markus Edvardsson, den andre linjemannen är ännu inte officiell.

4 kommentarer

  1. Undrar när man får se första ”gallerspelaren” i löven . I dag mot Vännäs kör man med sex backar (för sjunde backen spelar med Teg ) och elva forwards så platser finns.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *