För tolv år sedan

Tänkte bjuda på en historiaresa för de tre lagen lite nu och då. Först ut är Björklöven.

På denna dag för tolv år sedan var det dagen efter Lövens hemmamatch mot Frölunda i omgång 26 under 00/01 års Elitserie. Matchen spelades inför 2987 åskådare och det blev en jämn match som gick till förlängning. Efter 2:25 in i förläningen visar domaren Robert Lathi ut Mattias Bosson två minuter för tripping. Tio sekunder in på powerplayet avgör Frölunda matchen genom Stefan Larsson, assisterad av Mange Johansson och Peter Ström.

Annars var det Löven som öppnade målskyttet. Matchuret visade 6:04 i första perioden när Jörgen Hermansson dunkade in 1-0 assisterad av ”Sasja” och Pär Holmqvist. 1-0 står sig nästan matchen ut och Petter Rönnquist är sånär på att bli matchhjälte för Löven. (Frölunda vinner skotten med 17-44) men 16:57 in i tredje kvitterar Pelle Prestberg och matchen går som sagt till förlängning.

Såhär ställde Löven upp deras manskap och vi hittar igen två spelare i årets trupp. Är det någon vet vad som hände med eller kommer ihåg Hans Bodén? Eller kan det vara så att det är förbundet som gjort fel och det ska vara Alexander Bodén som nu är i Dalen? Han hade nämligen nr29?

Betänkt att 2987 besökte denna elitseriematch för tolv år sedan. I år har Löven ett hemmasnitt på 2537 och spelar i Division 1. Det är inget annat än respekt!