Vinst gånger två

Ursäkta det sena inlägget om Tegs och Vännäs matcher i går, har varit kaosartat med jobb så jag har tyvärr inte hunnit.

Som sagt Teg och Vännäs spelade i går och båda lagen inkasserade en seger. Vännäs tog emot Boden hemma i Vännäs Ishall och de studsade tillbaka efter de dubbla debaclerna i Kiruna. Vännäs vann med hela 7-1 och skotten med 58-24. Roligt också att junioren André Thomasson fick sätta sitt första mål för A-laget när han kvitterade till 1-1. Poängbäst i Vännäs blev Johan Örnberg som stod för tre assist. Anthony Scarpino bröt sin mål och poängtorka då han stod för 1+1. Även Oscar Persson, Christian Karlsson, Fredrik Eriksson och Hampus Åsell stod alla för två börspoäng.

Teg tog emot Kalix hemma och det såg ut som att det skulle bli en lätt match för Tegspojkarna när de gjorde 3-0 i början av tredje perioden. Men efter målet slutade de att spela hockey och Kalix kunde reducera två gånger om och det blev spänning i matchen igen. Men när det återstod mindre än en minut att spel klev Christoffer Forssén fram och satte punkt för matchen med ett mycket vackert mål, jag tror det ryker fortfarande i krysset där pucken satt. Teg borde dock ha avgjort matchen i andra perioden med tanke på alla lägen de hade.

Inför de sista matcherna i serien är den ända kvarvarande spänningen, kampen om femteplatsen mellan Kalix och Vännäs och andraplatsen mellan Piteå och Kiruna. Tar Kalix poäng mot Boden i deras näst sista match så är den spänningen över.

Matchfakta Vännäs – Boden:

Resultat: 7-1 (1-1, 4-0, 2-0)

Målen Vännäs: Christian Karlsson 2, André Thomasson, Anthony Scarpino, Fredrik Eriksson, Jeff Lundberg, Philip Fousinette.

Skott: 58-24 (20-5, 26-7, 12-12)

Publik: 148

Matchfakta Teg – Kalix:

Resultat: 4-2 (2-0, 0-0, 2-2)

Målen Teg: Joakim Törnqvist, Tomi Heikkilä, Daniel Palmebjörk, Christoffer Forssén

Skott: 57-30 (19-11, 21-7, 17-12)