96

Pratade med en gammal Lövenspelare i går som var lite lätt upprörd. Han hade pratat med en person som hävdade att Umeåregionen inte längre får fram några talanger. Det tände mitt statistiknörderi och jag kollade upp exakt hur det ligger till. Umeåregionen (Löven, Teg, Hörnefors, Sävar, Vännäs) har de senaste tio åren haft med 83 spelare i TV-pucken (TV-pucken 12/13 inte inräknat) 13 utav dem har varit med två eller fler gånger. Så totalt har 96 platser har tillfallit Umeåregionen. 91 platser till Löven/Teg (räknad vilka lag de tillhörde när de spelade därför inte nämnt de små klubbarna) och fem platser till Vännäs HC.

Om jag bryter ner hur det har gått för dem efter TV-pucken och vart de spelar nu får vi följande siffror.

Elitserien: Två spelare.
Allsvenskan: Sex spelare.
Div 1: 26 spelare. (Teg 11 st, Löven 7, Vännäs 3)
Div 2: Åtta spelare. (Lanza 5st)
Utlandet: Fem spelare.
Slutat: 14 spelare.
Modo J18/20: Fyra spelare.
Skellefteå J18/J20: Åtta spelare.
Löven U16/J18/J20: Sex spelare.
Luleå J18/J20: Tre spelare.
Vännäs J18: En spelare.

Utav dessa är det 19 spelare som har gått vidare till ett av pojk och juniorlandslagen, en spelare som har fått pröva på i Tre Kronor och en i Damkronorna.

Jag ser även att sedan Löven degraderades till ettan och spelarflykten på juniorsidan började, har 11 spelare gått vidare till juniorlandslaget. Om det beror på att de har gått till ett juniorlag i en elitförening eller att de har extra bra utbildning innan de har åkt, vet jag inte. Men jag tror det är en kombination. En står applåd till alla ungdomstränare i Löven och framförallt dem i Teg!

Med detta kan vi verkligen konstatera att Umeåreginonen får MVG i att producera talanger och främst de tre senaste åren, det glädjer mig.

En sista sak: Åtta spelare som är i Elitserien och Allsvenskan. Jag hoppas telefonen går varm till dessa killar om Löven tar steget upp till Allsvenskan, till juniorerna som är ute i elitlagen och är i landslagen ska telefonen glöda.

7 kommentarer

  1. I sammanhanget med TV-pucken som riktvärde och dessa framgångar i Västerbotten borde det alltså kunnat ge ett större eftertryck inom Umeåhockeyn. Detta då det på andra håll visar att det går att komma vidare – utan TV-pucken. För att ta ett färskt exempel. I gårdagens match Troja mot Almtuna (1-2) var Almtunas backbesättning 26, 25, 24, 21, 20, 20 år (M= 22,6 år) och EN hade spelat TV-pucken. Så därför inget hinder (behöver alltså inte vara bäst när man fyllt 16) för att lyfta upp i stort sätt vilka juniorer som helst till några träningstillällen med lövens À-lag och se vad det kan ge. Om inte annat för att som största förening ta ett vidgat ansvar för Umeåhockeyn. Finns mer att säga i denna del men stoppar där för nu.

    • Visst är det så att bara för att man inte kommer med i TV-pucken så blir man ingen hockeyspelare. Det är många i dagens Tre Kronor som inte har spelat TV-pucken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *