Evertsson mot Löven

I kväll är det dags för derby nummer fem mellan Löven och Teg. Jag var och såg Tegs första match mot Kiruna. En match som Teg gjorde det bra. De höll upp försvaret på ett bra sätt och framförallt så lös Evertsson i Tegsmålet. Han var så där härligt bra som bara han kan vara.

Till kvällens match om Teg ska ha någon chans måste försvarsspelet bli ännu bättre än vad det var mot Kiruna, minimera misstagen och Evertsson måste stå på huvudet. Jag tror det kommer bli en match där det är Löven mot Evertsson, för han blir bara bättre ju fler skott han får på sig, Löven kommer skjuta mycket och gör de inte mål ganska tidigt växer Evertsson ännu mer. Om de lyckas med det kan de ta poäng.

Teg ställer upp med i stort sätt med samma lag som mot Kiruna. Förändringarna i truppen mot Björklöven blir att backen Jonas Näslund vilar och in går Andreas Nilsson på Näslunds plats. Johan Grönberg som var sjuk förra matchen går in i laget, och vilar gör forwardsduon Dennis Boström och Oskar Jolérus. Marcus Evertsson startar i kassen.

Löven är skyhöga favoriter och ska vinna matchen. Spelar de som de ska göra kommer de att göra det också.

8 kommentarer

 1. Hur kommer det sig att Löven låter Evertsson som är en av seriens bästa målvakter stå mot Löven? Väldigt lustigt då han ensam redan norpat poäng av oss. Ska han vara på isen så borde han ha en gröngul tröja. Vore vansinnigt om han spelar bort Löven från förstaplatsen i Allettan. Obegripligt!

 2. Samtidigt har Teg en skyldighet, inte minst mot andra lag att ställa upp med bästa möjliga lag, så det är ju bara så det funkar. Förstår tanken, men…
  Har man dragit på sig en stor trupp så får man stå sitt kast och eventuellt möta sina ”egna” spelare så småningom. Det är alltså en bedömningsfråga ifrån Björklövens sida, man ansåg sig ha två bättre målvakter i truppen. Att Evertsson utvecklats väldigt fort och bra, det får man köpa.

 3. Till Christer S; Ditt resonemang stämmer till viss del. Men att Björklöven får skylla sig själva att de har så stor trupp betyder inte att de för en match (två med nästa match mot Teg) kan låna tillbaka Evertsson. Då finns inte Evertsson i Tegs trupp och kan således ställa upp med det bästa laget. Löven har all rätt att göra det och jag är förbannad över att Blixt inte fixat det. Jag tycker nästan, eller nä… jag tycker det är skandal att Evertsson ska spela för Teg ikväll!

  • Vilket skitresonemang!
   Löven skulle tänkt igenom detta i så fall innan dom lånade ut Evertsson. Han var grym redan i fjol i J20 och Löven skulle väl ha visat lite förtroende och åtminstone gett honom andraspaden, kanske till och med delat med Wälitalo.
   Förmodligen skulle han varit ännu bättre nu om Löven gett honom det förtroendet istället för att låna ut honom.Det handlar en hel del om självförtroende och det byggs upp bl a av tillit och då krävs det att föreningen verkligen visar att dom satsar på honom.

   Nästa säsong är han förmodligen någon annanstans och vad har Löven tjänat på det då? Ännu en talang som blir förbisedd och ersatt av en föredetting! (Petter Sandström, född 1977!! snittade drygt 80% 3 sista åren i A.S med Troja)

   Sen har naturligtvis har Teg byggt upp ett spel runt Evertsson eftersom han är i princip förstekeeper i det laget. Att Löven skulle ta tillbaka honom när Löven tycker det ”gäller mycket” skulle bara framstå som småaktigt och dessutom pinsamt!
   Teg har ju en egen säsong med egna uppsatta mål, eller hur? det ska ju inte Löven påverka annat än genom sitt spel.
   Löven får stå sitt kast och naturligtvis ska Evertsson stå i det lag som gett honom förtroendet denna säsong!

   Skulle inte förvåna mig om han är i A.S nästa säsong oavsett var Löven hamnar.

   • Det som du fortfarande inte verkar förstå är att Evertsson är Björklövens spelare, vi lånar ut spelare till er som behöver speltid, men får vi t.ex en skada på PS eller DW så tar det 1 sekund så är Evertsson tillbaka i Björklöven igen.

    Evertsson tillhör en framtid inom Björklöven och det vet han om, han är i Teg nu och hjälper de ta sig så långt de kan så att när han får klartecknet från Blixt ska kunna klä på sig Lövendressen och spika igen kassen.

    Så länge Björklöven och Teg spelar i samma division så finns det bara en vinnare i ett sånt här läge när Blixt har varit så klantig att han inte skrivit i ett kontrakt när vi gjorde utlåningarna att de inte kan stå i matcher mot den klubb som betalar lönen till spelaren i fråga.

    Men när vi spelar i olika divisioner sen igen så kan nog Teg få tillgång till lite bättre spelare också och förhoppningsvis kunna vara med och konkurrera lite bättre i denna serie.

    • ”Till pajasen…” ?? Verkligen?

     Hur gammal är du? Är det ok att jag också har en uppfattning, även om den inte stämmer överens med din, utan att bli hånad?

     Jag är neutral i klubbfrågan eftersom jag ser både Lövens, Tegs och när jag hinner, Vännäs matcher men fine, jag är inget Hard core Löven fan så jag tål att det skrivs även negativt om dom.

     Jag kan inte heller se vad det är för fel på Tegs konkurrens i denna serie! Dom har med nollbudget på spelare med en låg medelålder nått Allettan, vilket var, om jag minns rätt Lundh’s ambition innan denna säsong drog i gång så – what’s the problem?

     Jag tror tyvärr inte att vi får se Evertsson i Löven dress för jag tror det är fler som är ute efter honom, men jag hoppas jag har fel.

     Jag föredrar dessutom Johan före ”pajas” så vid vidare kommentarer rörande mina åsikter förväntar jag mig ett något mognare tilltal.

     • Jag tror du har helt fel, men du har givetvis rätt till en åsikt.
      Sen finns det många Umeåbor med omnejd som njuter av att kasta skit på Löven, nåväl, ber om ursäkt om ”pajas”-ordet, även om jag tycker det var passande.

      Förresten, välkommen till Internet!

     • Nej jag menade inte så som du uppfattade, jag menade att om Löven går upp så kan nog Teg skörda frukterna av ett förmodligen mycket bättre samarbete då. Björklöven tappar och har tappat massvis med juniorer genom tiderna eftersom vi inte kunnat spela dom i A-laget hela tiden eftersom vi måste matcha folk som är mogna att spela på den höga nivån vi vill (och visst en del junisar kan t o m spela på en högre nivå men dom har inte samma risktänk och behöver utvecklas i egen takt i lugn och ro).

      Teg gör ett riktigt bra jobb och jag är faktiskt Tegare i grund och botten och önskar dom all lycka, men Löven har bäst förutsättningar och det ändras inte på en natt.

      Men för att återgå till frågan, Teg kommer kanske ligga i topp i höstdiv1’orna och sen kunna konkurrera med de bättre efter jul om några år om allting vi vill ska lyckas i år gör det så det är bara att hoppas. (fingers crossed)

      Må väl!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *