Nytt Hockeygym

Tegs SK och John Bauer-gymnasiet i Umeå startar ett hockeygymnasium. Jag blir glad i själen när jag läser det, främst för Tegs skull men givetvis också för alla hockeykillar i regionen. Mer om det hela kan ni läsa här.

Teg har sedan länge en väldigt bra och väl fungerande pojk-lags organisation. De producerar talanger på löpande band som Löven snappar upp i U16- eller J18-åldern. Absolut inget fel i det, men problemet blir det för killarna som blir kvar i Teg, de blir lite bortglömda. Att vi får ett nytt hockeygym utöver de två som redan finns, Vännäs och Lövens, tror jag bara kommer föra med sig bra saker. Ett nytt hockeygym innebär att ett hel hop med spelare får träna på dag och leva som hockeyproffs i tre år. I min drömvärld skulle jag vilja se att Löven gick upp i Allsv och deras hockeygym tog hand om toppen av spelarna medan Teg tar efter Vännäs. Ta till vara på silvertackor där ute som är lite bortglömda som förhoppningsvis utvecklas till guldtackor och några kan direkt slussas in i lagens Div-1 lag. Med detta hoppas jag på sikt att även Teg kan starta igång ett J20-lag.

Skoj Teg och JB!

På tal om juniorer, ni har väl inte missat att det är derby i kväll. 19:30 släpps pucken i Umeå Arena mellan Löven och Vännäs i J20 Elit Norra. Åk och se årets hetaste match.

2 kommentarer

 1. Fantastiskt Teg!
  Det värmer i hjärtat när men ser tecken på en hockeyframtid i Umeå!
  Det här verkar mycket lovande, 3 hockeygym inom 4 mils omkrets! Finnns det någon motsvarighet i Sverige?? Du kan väl kolla, Erik?

  Ett Löven i A.S och Teg med Vännäs som två stabila Div. 1 gäng med egna Hockeygym!! Nu snackar vi goda förutsättningar!

  Som Erik varit inne på tidigare så hoppas jag att Löven vet vad dom gör. ATT dom går upp är otroligt viktigt men dom måste vara förberedda så att dom kan STANNA kvar också!
  Kommande fem-års period är otroligt viktig för hockeyns framtid i Umeå så det gäller att hålla tungan rätt i mun. Fantastiskt roligt att se Vännäs och nu Teg vara med och bidra som dom gör nu! Kudos Teg!!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *