Nio poäng

Löven, Teg och Vännäs inkasserade totalt nio poäng i kväll, lika många har nu Löven efter tre spelade matcher.

Vännäs gjorde processen kort mot Boden och ledde med 0-3 redan efter drygt fem minuter. När matchen var slut stod det hela 4-10 på resultattavlan. Tre spelare var på extra spelhumör, Pontus Johansson ( fem poäng), Oscar Persson och Magnus Lindgren båda fyra börspoäng. Hör här, endast 68 personer hade sökt sig till Björknäshallen!

Teg studsade tillbaka efter gårdagens förlust mot Kovland och tog en mycket övertygande seger med hela 1-7 borta mot Ö-vik. Fredrik Sandström levererade tre poäng (1+2). En mycket viktig seger, nu är de med i kampen om en plats i play-off.

Var på plats i Umeå Arena när Löven vann med 2-0 mot Kovland. Ett resultat som speglade matchen. Visst, om Löven hade varit mer noggranna hade det nog blivit betydligt större siffror. Kovland spelade ganska likt som Löven gör i egen zon och i uppspels fasen. Med väldigt hög press på puckföraren och med starkt understöd. Om Kovland hade haft en bra offensiv också hade de varit ett väldigt bra hockeylag, nu har hade de inte det och sköt sju! skott på hela matchen. Men med en stark defensiv, hårt jobb och en bra målvakt gjorde att det inte blev större siffror.

Just att de hade så hög press på puckföraren skapade problem för Löven. De väntade en tiondels sekund för länge med att passa pucken vilket gjorde att passningskvalitén sjönk nämnvärt.

– I dag hade vi inget vidare passningsspel och då blir även mottagningarna lidande. Vi är aldrig nöjda efter en vinst utan vi har alltid saker att förbättra efter en match. Om vi vinner sista matchen för säsongen som leder till vårt mål, kan vi vara nöjda, sa Jens Öhman efter matchen.

Jag tror det var nyttigt för Löven att möta ett lag som Kovland. För nu kommer det matcher och främst i slutet av säsongen där lagen har en stark defensiv. Då gäller det att hitta ett sätt att vinna, även fast det inte är alltid så roligt att se på.

Löven drog på sig två lårkakor i dag. Alexander Sundström och Russ Moyer.

– Nu gäller det att stoppa blödningen så mycket som möjligt och sedan får vi höra med dem i morgon, säger Öhman.

Helgens ögonbrynshöjare är helt klart Sundsvalls tapp av fyra poäng. Förlust i går mot Kiruna och vinst i sudden i dag mot Piteå. Är inte Sundsvall bättre än såhär? Jo det tror jag, men det verkar ha samma problem som Löven hade ifjol.

– Vi har mött de lag som tippas i nedre halvan av serien, men nu kommer betydligt tuffare matcher, sa Öhman.

Nu gäller det att Löven hittar tillbaka till deras egna tempo och inte falla in i motståndarnas. Match borta mot Ö-vik på onsdag och på lördag smäller det. Sundsvall hemma, kan det komma 4000 åskådare?

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *