Teg siktar högre

Teg SK hade inför säsongen målsättningen att ta sig till Allettan, vilket de gjorde. Men de vill inte luta sig tillbaka och känna sig nöjda bara för att de är där.

– Jag tycker vi har gjort en helt okej inledning på Allettan, men förlusten mot Kovland är en riktig plump i protokollet. Mot Kiruna var det riktigt skönt att kunna ta poäng mot dem. Kiruna är bra och jag tror de kan vara med och slåss om seriesegern. Mot Löven var det inget att snacka om, de var ruskigt bra.  Med tanke på att det är nästa inga i vårt lag som har varit uppe och känt på Allettan tidigare och nästan alla andra lag har erfarenhet från både Allsvenskan och Elitserien så tycker jag vi har gjort det bra. Men givetvis sneglar man på den där fjärdeplatsen och jag tycker inte det är ett orealistiskt mål, säger Tegs sportchef P-O Åberg.

Teg mötte som bekant Sundsvall i går och P-O tyckte de var förtjänta av minst en poäng om han ser till spelet.

– Som matchen utvecklade sig var det en match som vi skulle fått med oss minst en poäng. Men gör man inga mål är det svårt att vinna också. Vi spelar stundtals väldigt bra både i anfallet och försvaret men gör som sagt inte mål på våra chanser. Vi hade två ramträffar och ett par andra riktig heta lägen. Ett annat problem vi hade var att vi gav dem så många gratislägen. Sundsvall ska vara bättre än oss men jag vet i tusan om de är det. Jag tro Löven kommer vinna ganska lätt mot dem på lördag, avslutar Åberg.

Ja det är en berättigad fråga, är Sundsvall så bra som alla tror? En fingervisning var Löven och Sundsvall står jämfört mot varandra får vi på lördag.

I nu läget känns Löven som ett bättre lag, även fast anfallsspelet inte alltid varit på topp i de två senaste matcherna har de kunna luta sig tillbaka till deras extremt stabila försvarsspel.

Teg är trots förlusten i går fortfarande med i racet om fjärdeplatsen. De ligger tre poäng bakom Kiruna (Teg har dock en match mer spelad) Men många poäng är kvar på spel och kan spela som de gjorde mot just Kiruna hemma och mot Övik är det absolut ingen omöjlighet att kunna knipa fjärdeplatsen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *