Drömlottning

I dag lottades vägen för lagen som är i play off. Klart blev det att Löven får möta vinnaren mellan Olofström och Tranås. En verkligen drömlottning för Löven. Tranås missade Allettan och tog sig som Vännäs till play off efter att ha vunnit sin fortsättningsserie. De vann överraskande mot Vimmerby i PO1 och nu väntar Olofström. Om Tranås skräller igen mot Olofström har Löven den lättaste resan till kvalserien om vi bara tittar på pappret. Men jag har svårt att se att de ska vinna mot Olofström och mest troligt är de just Olofström som väntar för Löven. Även det kan inte bli mycket bättre. Olofström är inte lika vassa som i fjol, men har förbättrat defensiven, och gissa om Löven är sugen på revansch. Inte bara spelarna utan supportrarna också. Det luktar kvalseriespel i Umeå i vår.

13 kommentarer

 1. Drömlottning?
  Det tycker Oskarshamn också att dom har fått när dom fick Tranås och sen oss..
  Deras supportrar vädrar en doft av kvalserien.
  Jag tycker så här,lottningen var okey för oss,vi ska vidare oavsett klubbmärket på motståndarna,men det blir ingen lätt resa.
  Att kalla det drömlottning är fel.
  Skulle Tranås gå vidare och möta oss så är de i bevisat god form och blir svåra dom också.
  Det finns ingen drömlottning..det fick väl Tre Kronor erfara bittert mot Vitryssland förut..

 2. Efter en tung start avslutade Olofström den tuffaste Allettan med 8 segrar och 2 oavgjorda. Sett över dessa 10 matcher så vann man serien med 6p före Vita Hästen. Under dessa matcher släppte man bara in mer än 2 mål i en match (i en 7-3 seger) och målvakten har drygt 94%. Utöver detta har man även bättre PP och Box än såväl Vita Hästen som Kallinge/Ronneby.

  Jag förstår verkligen inte hur du resonerar. Olofström var det svåraste motståndet man kunde få.

  • Efter ett tungt PO2 ifjol ”avslutade” Björklöven (div 1 &) den näst tuffaste Allettan med 35 vinster, en oavgjord (0-0 mot en målvakt man nu plockat hem igen) och två förluster. Sett över dessa matcher vann man serien 17 resp. 6 poäng före Kiruna resp. Sundsvall. Under dessa 38 matcher släpper man in mer än 2 mål 6 gånger och ena målvakten har närmare 96% i Allettan….

   Jag håller med om att Olofström är en riktig värdemätare, men inget lag borde skrämma årets Björklöven, och det bästa som kunde hända är att få möta ett lag som inte kan underskattas. (igen) Jag kanske tillhör en minoritet, men jag är mer rädd för Tranås.

 3. Hej Erik!

  Kan bara säga att du har varit grym på att såga Björklöven i år, men nu har du vaknat till. 🙂

  Sen är jag glad att det är någon som vågar skriva både bra och dåliga saker om Björklöven i Umeå.

  Du gör ett bra jobb som vågar gå lite mot strömmen ibland. Men sen behöver man inte vara 100% enig i allt du skriver. .)

  Vad det gäller motståndet mot eventuellt Olofstrm är jag 100% enig.

  Och ni som klagar och snackar om Olofström som skräck-motståndare har ni följt med Björklöven dom sista 10 åren?

  1. Ingen tränare som Björklöven har haft på 10år har varit mer jordnära än kungen Jens Öhman, för att inte snacka om ödmjuk. Sen vågar han ta ut den bästa målvakten för dagen vilket inte Fagevall gjorde på sin tid i HA, utan då var det viktigt att dom fick spela lika mycket. Men sen vet vi ju hur det gick också!

  2. I år har Björklöven ett bättre lag än i fjol, med många spelare som var med när man blev utslagen av just Olofström i fjol. Ett gäng som inget hellre vill än att få revansch mot just Olofström.

  3. Jag tror knappast det finns någon i hela Umeå som underskattar Olofström, varken fans, spelare eller tränare.

  4. Det är Björklöven som är Olofströms skräck-motståndare, jag tror dom hade haft större chans att slå ut Vita Hästen än Björklöven.

  Och ska jag vara ärlig så tycker jag inte att Björklöven är värda att spela i kvalserien om man inte kan slå ut lag som Olofström. Om nu Björklöven är så grym som man tror att man är och så bra som spelarna snackar om hela tiden, så ska man kunna vinna mot alla lag som spelar i playoff.

  Och kan man inte det så ska man inte ens tro att man kommer att spela i hockeyallsvenskan igen.

  Som jag ser på det hela så snackar man mycket i Umeå om hur bra Björklöven är hela tiden, men nu är det upp till bevis!

  Slå nu ut Olofström i två raka och inge lite respekt till lagen från den så kallade ”lilla hockeyallsvenskan” eller åk ur som en man!!

  Personligen tror jag att årets Björklöven är mer vaken än i fjol och inte minst herr Öhman. Så jag kan bara säga att jag ska fira med en extra stor ÖL på fredag den 8:e eller senast lördag den 9:e och efter kan allt häda.

  Grattis Björklöven nu fick ni eran revansch, nu är det upp till er att bevisa att ni är Umeås stolthet.

  KaLLe aNKa

 4. 🙂 2 saker som man kanske ska tänka på betr. Tranås…..
  1, Vimmerby slog Olofström i två raka
  2, Nässlin har ”sänkt” Björklöven förr

 5. Affe

  2, Nässlin har ”sänkt” Björklöven förr

  Precis förr, du sa det själv: förr. Och det är det som är bra att Björklöven kan få chansen att få spela mot ett lag som har vunnit mot dom tidigare så är det ingen chans för att man underskattar sin mot ståndare.

  Sen har Björklöven en tränare som har båda fötterna på jorden i år och som säkert ser till att spelarna inte åker runt och väntar på kvalserien i år, utan tar detta på allvar. Match för match och spelar här och nu. Och inte drömmer om HA, som oss innan kvalserien ens har börjat.

  Nä i år har Björklöven chansen på allvar, nu gäller det bara att ligga på topp den 6 mars och kriga in i det sista så går steg ett vägen.

  Att vara negativ i år är ingen idè för går dom inte upp i år blir dom bara ett topp lag i div1 och inget mer.

  KaLLe aNKa

 6. Finns inte på kartan att Löven tar stryk mot Olofström. Blir en perfekt match för att gå vidare mot kvalserien. Har sett många matcher I allsvenskan och Löven är battre än många lag på mitten av den serien.

 7. Som gammal och fortfarande Löven supporter(sedan 1982) och en norrlänning i förskingring är det intressant att läsa inläggen inför PO.
  Allettan södra var ju kanonjämn och kanske enda lag som sticker ut lite är Vita Hästen. Vimmerby det lag jag har kunnat följa live har vunnit mot både Tranås, Olofström och VH. Jag är 100 på att löven fixar det. Jag har väntat såå länge på återkomsten!! Löven laget i mitt hjärta GO FOR IT!!!

 8. Så slutar kvalserien om Björklöven slår ut olofström.

  1.Karlskrona
  2.Björklöven
  3.Tingsryd
  4.Sundsvall
  5.Vita Hästen
  6.Huddinge

  /KaLLe aNKa

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *