1-1 och sik i Sillviken?

Äntligen pimpel igen efter två matcher på tre dagar!
I torsdags spelade vi mot Sollefteå GIF och vann med 4-1, mycket enkel seger men ett onödigt billigt mål i baken! Torsdagens stjärna i matchen väljer jag vänsterbacken Hampus Wallgren, bättre passningspel än tidigare och fina tidiga inlägg som gav ett mål. Igår var det dags igen och vi spelade ut Bodens BK, det blev 1-1 men vi borde gjort 4-5 mål till mot ett gnälligt Boden som tror att dom är bättre än dem är när dem kommer hit! Lördagens stjärna blir unge Olle Andersson som sliter enormt, ger inte upp och vinner boll, spelar med ett gott självförtroende efter sin knäskada.

Efter matchen pratade jag med Jerry L från VF som skrev om matchen, han gillade min blogg och pratade om Sillviken där han bor. Han har pimplat mycket och sik får han hur mycket som helst av, han var dock besviken på att det inte blev någon abborre! Igår pratade jag med Lena om att besöka Sillviken och se vad det kunde ge, Felix skulle bli hämtad i Hissjö ca 14:00 idag där han varit på hajk med scouterna.

När vi anlände ringde jag upp Jerry och kollade av lite vart vi skulle gå, som vanligt hade vi kört fel men han guidade oss rätt. Första gången för mig att fiska sik på pimpel, mina tidigare erfarenheter av sik är att ta loss dem från nät när jag fiskat med pappa. Jag bytte ”myshkor”, färger och storlekar men det var lika dött som vanligt för mig! Två timmar hann vi med då telefonen helt plötsligt lät, den vill att jag skulle uppdatera till sommartid! Skit mindre fisketid, jag visste att det var i helgen men hade glömt bort det och Felix skulle hämtas. Lena ville kikmeta och hade laddat med ett nytt liggunderlag, hon valde snabbt bort det eftersom hon varken såg botten eller ”myshkan”. Det blev ingen sik men jag fick en liten abborre alldeles innan vi skulle åka, det innebar en kraftig seger över Lena med 1-0 den här gången:D! Dit ska jag/vi åka igen, det var mycket spännande, då ska jag kolla av med Jerry mer om utrusting och andra tips som kan vara bra att ha!

Jag tror inte att det finns något godare än mjukt tunnbröd och nyrökt sik!?

Skitfiske
M

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *