After work, Risön och seger

En lugn och fin runda på stan och smakade av lite olika öl, målet är fiske lördag och söndag då Felix vill vara med farmor!
Igår hamnade jag i min första diskussion om fiske med en bloggläsare, jag och Lena satt på Bishops arms med Li´s ”gamla” fotbollstränare Elisabeth och hennes bröder Staffan och Lennart. Det var mycket trevligt och samtalsämnet under kvällen blev fiske, intressant var att jag inte startade det. Det pratades om rödingpimpel, åar som rinner uppåt i snöstorm samt en massa storfiskar som man inte fått upp. Under kvällen träffade jag ”Kicken” och hans kompis Johan (?) som följer min blogg men är inte så förtjust i isfiske. Han undrade vad fan en panglänk är, jag försökte förklara i pubens larm men skickar en bild som förklarar bättre hur det ser ut! Hoppas det beskriver hur det ser ut!
dsc03178.jpg (Foto: Mats Söderholm)
JAG VILL BE ”KICKEN” OCH JOHAN OM URSÄKT FÖR MITT UPPTRÄDANDE NÄR JAG UPPTÄCKTE ATT MIN ULLROCK VAR FÖRSVUNNEN, URSÄKTA MIG JAG VAR SÅ FÖRBANNAD OCH LEDSEN!!! Rocken har jag fått tillbaks, det var någon som tagit fel men återlämnat den under dagen till Bishop´s och det uppskattar jag. TACK SÅ MYCKET till dig och personalen på Bishop´s!

Imorse klev vi upp och tog oss till Strömbäck för att pimpla kring Risön, jag har fått bra rapporter från en kollegas man om matfisk och en massa mört. Jag hade med mig ismetesgrejorna och hoppades för en gångs skull att jag skulle få mört på kroken, det var fin kärnis men min borr fungerar mycket dåligt trots nya skär. Det blir att investera en ny inför nästa vinter! Många hål blev det och inte en fisk fick jag som vanligt, Lena krossade mig den här gången med 0-1 men hon var nära att förlora sin superpirk då hon fastnade i något under isen! Det var en skön stund på isen, mulet men alldeles vindstilla och lugnt. Det var vi och en ”gubbe” på skoter som undrade hur det gick för oss, han åkte iväg och på avstånd kunde vi avundsjukt se hur han drar upp fisk!

11:45 började vi ta oss mot Gammlia, matchen mot Ersboda började 14:00. Det blev en enkel seger med 3-2 mot ett svagt motstånd, det jag är bitter över är att vi släpper in två mål när vi är så överlägsna. Dagens stjärna blir en variant som gav 3-1, en hörna från höger av Hampus W som skarvades av Jesper ”Sena sejen” T (det är klart du ska ha credit ”sejen”) till Erik S som enkelt nickade in det blivande segermålet!

Söndag blir full med fiske och fisk hoppas jag, ett tredje försök på Sillviken kring Kasholmen. Målet är sik och abborre, Jerry kan räkna med ett samtal om jag inte får fisk. Han var ute tre timmar igår och det var totat dött, han undrar vad som sker och det gör jag med. Så mycket istid och så lite fisk, ÄSCH skitsamma det är så DUNDERBART!!!

Skitfiske!
M

1 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *