Kasholmen med en slö isborr

6 timmar pimpel kring Sillviken och Jerry blev förbannad!
Imorse åkte vi tillbaks till Sillviken för att ta hem lite sik eller abborre, jag lämnade ismetesgrejorna och tog bara med pimpelspöna. Skickade ett sms till Jerry och berättade om våra planer, han hade samma plan och när vi kom dit var han redan igång. Han lyfte upp en liten stackare till sik, där ser du att det finns sik sa han och skrattade. Lena och jag gjorde var sitt hål och det gick RUSKIGT trögt trots bra is, jag måste åka till Blixt och kolla vad som är fel och kanske köpa något mer! Helvete hörde jag en bit bort, jag tappade en stor en ropade han och beklagade sig. Pulsen drog igång då jag kände att idag blir det fisk, varken svart eller brunorangeaktig Umemyshka fungerade. Jag knöt på en kopparmyshka som var ännu mindre och satte maggot på och ner i hålet, ögonen satt klistrade på vippan som indikerar om det är hugg. Vi satt en stund då Jerry skriker till och är skitnöjd, NEEEJ ropar han sen och går iväg. Vi förstår att han tappat en till, han blev t o m av med myshkan och han var väldigt frusterarad. Efter det tappade han tålamodet och rastlöst bytte han hål flera gånger, vi hade inte känt något och var kraftigt avundsjuka även om han inte tog upp dem.
dsc03177.jpg (Foto: Mats Söderholm)
Lena och jag beslöt oss för att prova på utsidan av Kasholmen, vi satt en stund och jag fick en liten liten liten borre. Vi vände snabbt tillbaks eftersom vi nästan blåste iland och det blev kallt. Nu slapp vi borra hål och satte oss snabbt för att skicka ner grejorna, lä och solen tittade försiktigt fram genom molnen och det var så stilla. Jag satt i Jerry´s hål ett bra tag men det hände inget, jag bytte runt en del och det var som vanligt inget förutom att Lena hade på ett monster enligt henne? Lena ropar plötsligt till igen och när jag tittar dit har hon en fin sik som hänger i den minimala myshkan, efter det kan hon inte släppa den silverglänsande fisken med sin ögon och hon missade säkert någon mer fisk i glädjeyran? Vem vann det här fiskepasset tror ni?
dsc00235.jpg (Foto: Mats Söderholm)
Strax efter klockan 15:00 avslutar vi och tar oss tillbaks mot Umeå, Felix ska hämtas hos farmor och sen iväg till hans aikidoträning. Lena stekte den nyfångade siken som förrätt och till varmrätt blev det min favorit av snabbmat, pastagratäng! På skärtorsdag ska vi försöka åka tillbaka för att få ett sista pass innan påsk, i helgen blir det abborrpimpel i Tavelsjö.

Skitfiske
M

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *