Blev det sik eller bara burgare i Sillviken?

I eftermiddag när Lena kom från jobbet satte vi fart mot Sillviken, efter helgens fiske var vi sugna på sik igen!
Eftersom vi har dagarna fulla så föreslog jag att vi skulle kvällspimpla, det borde gå att fiska ända fram till klockan 20:00 då solen står högre och högre? Enligt Jerry har det varit bra fiske i skymningen, han ringde mig på tisdagen och var mycket nöjd över en fin sik på ca 7 hekto men utan bildbevis såklart? Besökte även Blixt och kollade upp min borr, den var sned och vind så det var inte konstigt att skären inte fungerade, jag hade iaf satt fast dom rätt och det var mycket lyckat av mig! När jag ändå var där så kunde jag självklart inte låta bli att belasta visakortet ”igen” med 337 kr på allehanda pimpelgrejor.

När vi kom ut på isen satte jag upp engångsgrillen och tände på, vi hade med oss hamburgare och käkade innan vi började pimpla. Det var riktigt skönt men tyvärr bröt inte kvällssolen igenom, det är ändå ett bra ställe som ger lä och lugn! När vi var mätta och belåtna så anslöt Jerry sugen som han var eftersom jag ringt och frestat honom pålite istid.

Vi fiskade och provade olika myshkor i både storlek och färger. Inget fungerade och vi började misströsta, skit tänkte jag det är alldeles dött nu med! Vad gör jag för fel eftersom jag aldrig kan få fisk förutom någon tusenbroder, där ska det finnas sik och abborre men inte fan får jag något hugg eller fisk på kroken. Vi delar med oss av olika ”rövarhistorier” om fångster och upplevelser kring det vi håller på med. Det man berättar är sant men ”kanske” lite spetsat, det spelar dock ingen roll eftersom det bara är roligt att höra någon berätta om sin lidelse som fiske verkligen är! När vi sitter och pratar pekar plötsligt min vippa rakt ner och jag gör mothugg, det blir tungt och helt plötligt hoppar myshkan upp ur hålet. Förbannat tänker jag, ner med grejorna igen och det suger till igen men inget kommer upp. Myshkan går ner i hålet igen och pulsen har ökat kraftigt så nu kan jag inte ens prata, Lena och Jerry försöker störa min koncentration. Dem lyckas dock inte för kort efteråt vippar det till, det vippar till en gång till och då gör jag mitt mothugg! Upp kommer en abborre, jag har fått fisk och blir först glad men sen besviken när jag längtat efter sik så mycket! Abborren tog på en svart Umemyshka som är 4 mm hög och 11 mm lång, vippan är riktigt känslig och rör sig bara man darrar på handen litegrand. Det blev den enda fisken på isen idag och den var min:D
dsc03178_0.jpg (Foto: Mats Söderholm)
Imorgon är det match igen Umeå FC-Anundsjö kl 17:00 Gammlia, då vill jag se ett kompakt och bra försvarsspel och att vi gör mål på våra chanser! Vi ska till Tavelsjö i påsk och där blir det självklart abborrpimpel och kanske jag får prova ismete på riktigt för nu känns det som att det är dags!!!!!!

Skitfiske och GLAD PÅSK!
M

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *