Där satt den!!

Äntligen Tavelsjö och abborrpimpel igen, svärfar Affe tipsade om ett nytt ställe!
Match igår mot ett som jag ser det ”odugligt” Anundsjö och vinst med 8-1, ändå gör dom ett mål på en riktig ”tavla” av Vlado! Det är bättre att målvakterna gör tavlor på träningsmatcherna än i serien:(. Dagen stjärna blir Rikard Eriksson som gör ett äkta hattrick i första halvlek, på ca 10-15 minuter gör han tre mål i följd! Jag tror inte att någon gjort tre så snabba mål i Umeå FC någonsin?

Långfredagsfiske då Lena och jag åkte ut ca 11:00 och var oense om vart vi skulle stanna, vi valde våra ställen och borrade upp hål utan problem eftersom jag riktat borren. Då vi satt där kom Martin I, en bybo som är barndomskompis med Affe och visade sin fångst. OJ en mört, kan jag få den undrade jag och det fick jag utan bekymmer. Mörten var inte i bra skick men jag tänkte försöka ändå, jag riggade och agnade ett spö med mörten som jag släppte ner och började själv pimpla. Småborrar fick vi och det hände inte så mycket, vi satt några timmar och jag gick iväg för att pissa när jag hör hur det bjällran på vippan låter. Jag springer dit och sätter mig på huk för att se vad som händer, linan har inte lossnat från vippan eftersom jag verka ha klämt fast den för hårt? JODÅ, det är något där! I upphetsningen lyfter jag spöt försiktigt och linan löper ut, jag gör mothugg och helt plötsligt flyger klämman med vippan iväg och linan drar ut ännu mer! Jag hade glömt att sätta på spärren men det gjorde inget, fisken satt där och i början kändes det inte så mycket. Jag började veva in och kände då tyngden, det måste vara en ”gädda! ÄNTLIGEN!! Den fastnade på tvären under isen så jag fick peta loss den med spötoppen, upp kommer en grann fet gädda på 2,82 kilo och jag utbrister mat!!!! Lena filmade sista delen och det var väldigt roligt att se både min och hennes reaktion på fångsten!
090410ismete282kg.jpg (Foto: Lena Sjöblom) dsc00248.jpg (Foto: Felix Sjöblom)
Imorgon ska vi ut igen, fick tips på en bra plats att fånga betesfisk. Dit ska jag för att försöka få lite mört att agna med!

Skitfiske blev det och det önskar jag er med!!
M

3 kommentarer

  1. Manfår gratta…
    Smaka den bra eller….

    Ska fortsätta njuta av min 12 åriga Highland Park en liten stund till… kan tänka mig att den smaka lika bra för mig som din aborre gjorde för gäddan… 😉

    Ha de hej !
    /Winsa

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *